Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,756.03
-2820.99
Ethereum
$3,099.28
-182.34
Litecoin
$83.28
-3.44
DigitalCash
$29.93
-2.16
Monero
$118.27
-3.55
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.12
-2.05
Dogecoin
$0.15
-0.01

Max Keiser: Bitcoin Tüm Kripto Paraları Tarihe Gömecek

0 321

Max Keiser: Bitcoin Tüm Kripto Paraları Tarihe Gömecek.

Max Keiser’a göre Bitcoin’in sürekli artan hash oranına artan enerji girişi talebi, altcoin’lerin ve fiat para birimlerinin ölümüyle sonuçlanacak.

Popüler TV sunucusu Max Keiser geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in sürekli artan hash oranının insanlık için fiyatından çok daha önemli olduğunu vurguladı. Ağı sürdürmek için artan enerji talebinin nihayetinde altcoin’lerin ve fiat para birimlerinin ölümüyle sonuçlanacağına inanıyor.

Keiser: Bitcoin için artan enerji tüketimi iyi bir şey

Ünlü yayıncının Twitter’da Bitcoin’in enerjiye %51 saldırısı başlattığını iddia etmesinin ardından haber kaynağı CryptoPotato Max Keiser’a ulaştıklarını bildirdi. Haber kaynağına göre Keiser, bunun Bitcoin ağının işlem gücünün ölçüm birimi olan BTC hash oranıyla tamamen ilişkili olduğunu açıkladı. Madenciler ne kadar çok işlem gücü girerse, hash oranı da o kadar yüksek olur. Mayıs ayındaki üçüncü halving’in ardından madenci kapitülasyonu korkusuna rağmen hash oranı yükseliyor ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bunun gerçekleşmesi için konulan enerjinin de artması gerekiyor. Keiser, “Bitcoin’in hızla yükselen hash oranını beslemek için artan miktarlardaki enerji ihtiyacı, ekonominin diğer bölümlerinden enerji çalmaya başlayacak. Bu, bildiğimiz haliyle medeniyeti dönüştürecek ve Bitcoin’in devralmasıyla daha iyi hale getirecek,” ifadelerini kullandı.

Bitcoin’in “küresel enerji arzında %51’lik bir saldırı peşinde koşan” bağımsız, canlı bir organizmanın özelliklerini sergilediğini de sözlerine ekledi. Ancak sunucuya göre bu, insanlığın hayat kurtaran tesadüfi bir kırılma” olarak kucaklaması gereken olumlu bir sonuçtur. Bu sonuç olmasaydı insanlar, “merkez bankası otoriterliğiyle korkunç bir durumda ve merkez bankası olmayanlar için kalıcı bir yoksulluk” ile karşı karşıya kalacaklardı.

Bitcoin’in amacı hakimiyet

Keiser’a göre enerji girdisine yönelik artan talep, sadece Bitcoin’in Genesis Blok’unda yer alan “’kazanan her şeyi alır’ hedefinin ana hatlarını çiziyor; fiat ve altcoin sistemlerini enerjiden mahrum bırakarak tamamen yok edecek.” Sunucu, bunun yükselen hash oranını Bitcoin’in fiyatından daha önemli hale getirdiğini ve bu durumun “bu bağlamda anlamsız” olduğunu iddia etti.

Keiser’a göre fiyat birçok faktöre atfedilebilir, ancak hash oranı “size fiat paraya ve merkez bankasının yok edilmesine ne kadar yakın olduğumuzu göster”.

Sunucuya göre ilk “haritadan silinenler”, Bitcoin Cash ve Bitcoin SV gibi proof-of-work altcoin’leri olacak. Keiser, Bitcoin’in toplam PoW hash oranı hakimiyetinin yaklaşık %85’inden sorumlu olduğunu ve bu metriğin sadece yükseldiğini kaydetti. Bu nedenle, BCH ve BSV’nin “ortadan kaldırılması” an meselesidir.

Keiser, “Altcoin pazarının tamamı” için çok feci bir kader öngördü. Bitcoin’in altcoin’ler ile işi bittiğinde, sıradaki en savunmasız paralar, fiat olacak:

“ARJANTİN, İRAN, VENEZUELA VE ZİMBABVE’DE BU ZATEN YAŞANIYOR. ŞİMDİ YEN, USD, EURO, RENMİNBİ VE POUND’UN BİTCOİN’DEN DOLAYI TÜKENMEYE BAŞLADIĞINI GÖRMEYE BAŞLAYACAĞIZ.”

Keiser, “Hayatta tek kalan altın olacak,” diye devam etti. Bununla birlikte, Bitcoin piyasa boyutunda değerli metale ulaşacak ve ardından “para birimi olarak altından enerji kaçırmaya başlayacak”.

Nihayetinde Keiser, “bildiğimiz şekliyle uygarlığın değişmek üzere olduğu” sonucuna vardı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.