Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,168.68
+645.01
Ethereum
$3,094.93
+25.16
Litecoin
$81.29
+0.2
DigitalCash
$29.99
+0.81
Monero
$120.51
+2.88
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.35
+0.11
Dogecoin
$0.15
0

Madencilik şirketi bitmain halving öncesi işçi çıkaracak

0 351

Madencilik şirketi bitmain halving öncesi işçi çıkaracak .

Kripto para madenciliğinin önde gelen isimlerinden Bitmain’in iş gücünü yüzde elli oranında azaltmayı planladığı bildirildi. 4 Aralık tarihinde Çinli medya kurumu Wushuo Blockchain tarafından bildirilen habere göre, Bitcoin (BTC) madencilik donanımları üreticisi Bitmain, “personel optimizasyon planı”nı hayata geçirdiğini bildirdi. Bu kapsamda, mayıs ayında gerçekleşecek Bitcoin blok ödülü yarılanması (halving) süreci öncesinde çalışanlarının önemli bir bölümünü işten çıkaracak.

Dünyanın en büyük kripto para madenciliği donanım üreticilerinden biri olan firmanın, 17 Ocak tarihinde yıllık toplantı düzenleyeceği ve işten çıkarma işlemlerinin de bu tarihten önce tamamlanacağı ifade ediliyor. Firmaya yakın kişilerden gelen bilgilere göre işten çıkarılmaların ana nedeni, madencilere verilecek ödül miktarının yarı yarıya azalacak olması. Primitive Ventures Kurucu Ortağı Dovey Wan, Bitmain personel çıkarma sürecini “2020’nin ilk ‘halving’ işlemi” olarak adlandırdı. Aralık 2018’de Bitmain, çalışanlarının yaklaşık yüzde 50’sini de etkileyen büyük bir işten çıkarma daha yapmıştı. Bitmain, o zamanki işten çıkarma sürecini, “sürdürülebilir iş kurmanın bir parçası” olarak açıklamıştı. Yeni yetenekleri işe almaya devam edeceklerini de söylemişlerdi.

Yöneticiler birbirlerini hedef gösteriyor

Çin’deki Shenzhen Bao’An Bölge Mahkemesi, Bitmain’in yüzde yüz iştiraki Shenzhen Century Cloud Core’un sahip olduğu 4.718.710.68 yuanı (yaklaşık 676.000 dolar) dondurdu. Karar, elektronik cihaz üreticisi Dongguan Yongjiang Electronics’in, devam eden ticari sözleşme kurallarına uyulmaması gerekçesiyle firma hakkında açtığı dava üzerine alınmıştı. Bitmain kurucu ortağı, milyarder Wu Jihan, yakın zaman önce kurucu ortak Micree Zhan’ı ekim ayında şirketten çıkardıktan sonra Bitmain’in yönetimine geçti. Wu Jihan, Zhan’ın şirketi terk ettiğini belirten bir e-posta gönderdikten sonra Zhan ise, rızası olmadan şirketin yasal temsilcisi olarak çıkarıldığını iddia etmişti. Bir yıl önce Wu, aniden Bitmain’in CEO’su olarak görevinden ayrıldı ve şirketin yönetim kurulunda icra gücü olmayan bir role soyundu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.