Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,760.78
+118.55
Ethereum
$3,051.65
+9.53
Litecoin
$81.16
+3.56
DigitalCash
$28.59
+1.14
Monero
$116.75
-5.59
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$25.97
+0.24
Dogecoin
$0.15
-0

Litecoin (LTC) Gizli İşlemler İçin Geliştirici Test Ağını Başlattı

0 431

Litecoin (LTC) Gizli İşlemler İçin Geliştirici Test Ağını Başlattı

Litecoin’deki gizli işlemler için geliştirici test ağı, yakında halka açık olarak piyasaya sürülecek.Entegrasyonun arkasındaki lider geliştirici David Burkett, LTC için kapalı bir testnet sürümü yayınladı. LTC ana ağıyla son entegrasyonun gelecek yıla kadar ancak tamamlanması bekleniyor. Burkett, Bitcoin için de bir MimbleWimble (MW) teklifi sunmayı planlıyor.

MimbleWimble test ağının piyasaya sürülmesiyle Litecoin için merakla beklenen gizlilik yükseltmesi yaklaşıyor. Sadece geliştiricilerin erişebildiği sınırlı bir test sürümüdür ve ana ağın önümüzdeki yıl piyasaya çıkması bekleniyor.

Litecoin’i Gizlileştirmek

Litecoin’de MimbleWimble, kullanıcıların işlemleri ve kullanıcı kimliklerini gizlemelerine olanak tanıyan Litecoin’in birincil zincirine uzantı blokları uygulayacak bir güncelleme olarak karşımıza çıkıyor.

2019’un başlarında duyurulmasına rağmen MW’daki ilerleme, Grin ++ geliştiricisi David Burkett Aralık 2019’da görevi devralıncaya kadar başlamadı. O zamandan beri Burkett ve Litecoin Vakfı, dün Github kodunu başarıyla başlattı.

Mevcut test ağı yalnızca madencilik ve test ağına LTC düğümleri ekleme gibi temel özelliklerle birlikte gelecek ancak cüzdan özellikleri şimdilik eklenmeyecek.

Burkett, bağışlar yoluyla kendisine ödenen aylık 6.000 $’lık ücret ile neredeyse bir yıldır yükseltme üzerinde çalışıyor. Bugüne kadar, Litecoin yaratıcısı Charlie Lee’nin de yarısını bağışlayarak katkı sağladığı 60.000 $ ‘lık ön ödeme aldı.

Litecoin’de Geliştirmeler

Taahhüdünün bitmesine iki ay kala Burkett, yakında tüm LTC işlemlerinin yeteneklerine sahip halka açık bir test ağı başlatacak.

Bununla birlikte, Litecoin’in bu özelliğin ana ağ entegrasyonunun bir yıl daha olması beklenmiyor.

Burkett ayrıca BTC’de MW uygulaması için bir Bitcoin İyileştirme Önerisi (BIP) yayınlamayı planlıyor. Düzenleyiciler, gizlilik merkezli kripto para birimlerini kara para aklamayı teşvik etmedeki rolü nedeniyle büyük bir tehdit olarak görüyor. Bununla birlikte, birçok meraklı kişi için mahremiyet ve değiştirilebilirlik, gerçekten sağlam bir para için çok önemlidir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.