Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,452.22
-602.84
Ethereum
$3,217.79
+19.39
Litecoin
$84.98
-1.05
DigitalCash
$31.31
-0.45
Monero
$121.68
-0.64
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.25
-0.25
Dogecoin
$0.16
-0

Kripto Para Düzenlemelerinde Artık Sona Geliniyor! İşte Detaylar…

0 485

Uzun bir süredir ülkemizin gündemini meşgul eden kripto para yasal düzenlemelerinde artık sona gelindiği ortaya çıktı. Gelen son haberlere göre Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) tarafından bir toplantı düzenlenmiş durumda. Toplantıda kripto paralar ve onların alınıp satılması için aracılık yapan şirketlerin ele alındığı biliniyor.

AK Parti Ekonomik İşler Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya parti içerisinde konuya hakim olan bazı isimlerle birlikte bürokratların da katıldığı bildirildi. Toplantının ardından gelen açıklamalara göre düzenlemelerin belirlenmesiyle birlikte şirketlere bir süre tanınacak. Bu süre zarfında düzenlemelere uymayan şirketler tespit edilerek uyarılacak veya gerekli ek kısıtlamalar getirilebilecek. Tüm bunlara ek olarak henüz belirlenmemiş olsa da belirli bir limitin üstü şüpheli işlemlerde MASAK’ın devreye girebileceği konuşuluyor. Bu sayede olası kara para aklama gibi faaliyetlerin önüne geçilebileceği belirtildi.

Düzenlemeler Hızlıca Yürürlüğe Girebilir!

Hatırlayabileceğiniz üzere henüz birkaç ay önce yaşanan Thodex dolandırıcılığının ardından Merkez Bankası tarafından Mali Suçları Araştırma Kurulu’na denetleme yetkisi verilmişti. Toplantıdan çıkan sonuçlara göre bu yetkinin iptal edilmesi veya farklı bir kuruma devredilmesi mümkün olabilir. Ayrıca TBMM’nin tatile gireceği Temmuz ayının ikinci haftasından önce de torba yasanın ele alınması bekleniyor.

Yatırımcılara Kötü Haber! Bu 3 Altcoin’in Başı SEC İle Belada Olabilir!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.