Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,687.45
+805.19
Ethereum
$3,087.65
+5.79
Litecoin
$81.04
-0.18
DigitalCash
$29.80
+1
Monero
$117.72
+3.04
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.06
+0.25
Dogecoin
$0.15
0

Jp Morgan : Bitcoin opsiyon sözleşmelerine ilgi büyük olabilir

0 289

Jp Morgan : Bitcoin opsiyon sözleşmelerine ilgi büyük olabilir .

ABD’nin en büyük bankası, CME Grubu’nun 13 Ocak’ta başlatılacak olan yeni Bitcoin (BTC) opsiyon sözleşmelerine ilginin büyük olacağına inanıyor. Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki bir grup JPMorgan Chase analisti, 10 Ocak tarihli Bloomberg haberine göre CME’nin mevcut Bitcoin vadeli işlemlerine olan ilginin bu süreçte artış gösterdiğini belirtti.

JPMorgan, yatırımcıların davranışındaki değişikliği şöyle özetledi:

“Son birkaç gündür görülen olağandışı yüksek faaliyet, piyasa katılımcılarının opsiyon sözleşmeleri için yüksek beklentisini yansıtıyor.”

Analistler, CME’nin rakibi Bakkt tarafından Aralık ayında başlatılan opsiyon sözleşmelerine ise görece daha az ilgi gösterildiğini belirtti.

Bitcoin vadeli işlemlerine gösterilen ilginin artması, tarihsel olarak daha uzun bir zaman alıyor. Bakkt’ın Eylül ayında başlatılan Bitcoin vadeli işlemlerine gösterilen ilginin artması, tıpkı CME’nin Aralık 2017’de başlatılan Bitcoin vadeli işlemlerinde olduğu gibi opsiyon sözleşmelerine göre daha uzun sürdü. Vadeli işlemler başlatıldığı sırada yaşanan Bitcoin fiyat düşüşünün mevcut durumda yaşanmaması da, opsiyon sözleşmelerini olumlu etkileyebilir.

Piyasaya etkisi olacak mı?

JPMorgan, geçtiğimiz hafta vadeli işlem faaliyetlerindeki artışı BTC/USD paritesinin performansı ile ilişkilendirmedi. Geçtiğimiz hafta 7.300 dolar bandından seyreden parite yüzde 15 değer kazanarak 8.400 dolara ulaştı. Yorumcular arasındaki yaygın bir teori, fiyat artışının İran merkezli jeopolitik belirsizlik nedeniyle yaşandığını ileri sürüyor. Kripto para ödeme işleticisi BitPay’in baş ticaret sorumlusu Sonny Singh, 8 Ocak tarihli Bloomberg röportajında Bitcoin piyasasına gelecek az sayıda yeni yatırımcının bile, piyasayı daha kararlı yönlendireceğini söyledi. İran krizi ve Fidelity Investments gibi şirketlerin katılımına değinen Singh, Bitcoin’in 2020 yılında 20 bin doları aşacağını iddia etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.