Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,034.88
+1586.71
Ethereum
$3,061.46
+55.38
Litecoin
$82.18
+2.45
DigitalCash
$29.75
+1.17
Monero
$119.16
+3.88
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.31
+0.82
Dogecoin
$0.16
+0.01

İsviçre Şehrinde Tezos Tabanlı Koronavirüs Yardım Programı Başlatıldı

0 320

İsviçre Şehrinde Tezos Tabanlı Koronavirüs Yardım Programı Başlatıldı.

Daha önce pastoral otlakları ve kiliseleriyle tanınan İsviçre’nin Wetzikon kasabası, Cuma günü; koronavirüs salgınından etkilenen küçük ve orta ölçekli yerel işletmeleri desteklemek için Tezos destekli blockchain tabanlı bir program başlattı.

250.000 İsviçre Frangı (280.000 dolar) değerinde olan ilk yardım ödemesi, Koronavirüs için ayrılmış bir belediye kredi hattı ile finanse edilecek. Yaklaşık 25.000 Wetzikon sakinine 10 İsviçre Frangı değerinde bir eCoupon şeklinde dağıtılacaktır.

Sakinler ödemeye, yardım programını platformu için bir deneme olarak kullanacak olan bir akıllı telefon uygulaması olan “ecoo” aracılığıyla erişebiliyorlar.

Uygulama, Tezos blockchain’i üzerine kuruldu

Web sitelerine göre, ecoo, hükümetler ve etkinlik organizatörleri gibi kuruluşların tahsis edilmiş fonları coin ve puan şeklinde dağıtmasına yardımcı olmak için tasarlandı. Ayrıca uygulama, İsviçreli firmalar Papers AG ile Farner Consulting AG’nin birçok yan kuruluşu arasındaki bir işbirliği yoluyla Tezos blockchain’i üzerine inşa edildi.

Uygulamayı kullananlar, kuponlarını daha sonra yerel şirketlerde alışveriş yapmak için kullanabilecekleri “WetziKoin” e dönüştürebilecekler. Yerel işletme sahipleri daha sonra para birimini şehir yönetiminden ve yine uygulama aracılığıyla İsviçre frangına dönüştürebilecek.

Wetzikon Belediye Başkanı Ruedi Rüfenacht program hakkında şunları söyledi:

“MEVCUT KOŞULLAR ALTINDA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR ŞEKİLDE YEREL EKONOMİ LEHİNE HAREKET ETMEMİZ ZORUNLUDUR. ECOO İLE WETZİKON HALKININ SADECE İNTERNETTEN VEYA KASABAMIZIN DIŞINDAKİ TOPTANCILARDAN ALIŞVERİŞ YAPMASI YERİNE, YEREL MAĞAZALARDAN ALIŞVERİŞ YAPMASI İÇİN UYGUN BİR ÇÖZÜM BULDUK.”

Wetzikon, koronavirüse bir yanıt olarak blockchain teknolojisini kullanan tek bölge değil. Kanada Bankası yöneticisi Timothy Lane daha önce merkezi hükümetleri, sınır ötesi dijital ödemeleri teşvik etmek amacıyla Merkez Bankası Dijital Para Birimlerine (CBDC) hazırlanmaya çağırmıştı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.