Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$69,830.82
-556.07
Ethereum
$3,521.60
-51.23
Litecoin
$93.13
-3.24
DigitalCash
$37.97
-0.94
Monero
$135.47
-3.06
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$31.84
-0.52
Dogecoin
$0.21
+0.01

IŞİD Güneydoğu Asya’da Kripto Para İşlemi Gerçekleştirdi

0 369

IŞİD Güneydoğu Asya’da Kripto Para İşlemi Gerçekleştirdi.

Filipinler Barış, Şiddet ve Terörizm Araştırma Enstitüsü (PIPVTR) tarafından yayınlanan rapora göre, Güneydoğu Asya’da IŞİD ile ilişkili terörist gruplar kripto para kullanarak ilk kez işlem gerçekleştirdi.

20 Mayıs’ta açıklanan rapora göre söz konusu fonlar bölgesel terör gruplarını finanse etmek için kullanılıyor.

Para aklama

Rapor, kripto paraların iki aşamadan oluşan para aklama faaliyetlerinde kullanımını detaylarıyla açıkladı. İlk aşamada “kaynağı şüpheli” kripto varlıklar tespit edilemeyen borsalar yoluyla aktarılıyor. Bu, işlemleri ve kripto paraların kaynağını “kasıtlı bir şekilde gizliyor” ve takip edilmesini zorlaştırıyor.

PIPVTR, para aklama döngüsünün sonlandırıldığı ikinci aşamayı ise şöyle açıkladı:

“İkinci aşama, bu kripto varlıkların yasal paraya dönüştürülmesini ve yasal para döngüsüne aktarılmasını ifade ediyor. Yalnızca kripto ile işlem yapılan borsalarda kripto paralar da alıp satılabiliyor.”

Araştırmada Güneydoğu Asya’daki terör gruplarının esnek yasal çerçeve nedeniyle düzenleyici kuruluşların denetimi dışında kripto alıp satabildiği belirtiliyor.

“Anonim kripto varlıklar” ile ilgili endişeler

Raporda 2017 yılında meydana gelen ve gizli kripto para aktarımlarının terörist grupları finanse etmek için kullanıldığı Marawi Kuşatması’na değiniliyor.

PIPVTR, yasa dışı faaliyetleri saklamayı kolaylaştıran Monero (XMR) gibi “anonim kripto varlıkların” artan kullanımının da endişe yarattığını ifade etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.