Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,127.82
-2223.89
Ethereum
$3,132.79
-76.45
Litecoin
$84.01
-1.13
DigitalCash
$30.25
-1.14
Monero
$118.88
-3.35
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.73
-1.48
Dogecoin
$0.15
-0.01

Google Cloud, EOS blok zincirine bahse girerek kriptoda daha da ileriye gidiyor

0 420

Google Cloud, EOS blok zincirine bahse girerek kriptoda daha da ileriye gidiyor

Blockchain, gelişmekte olan bir teknolojiden , işletmelerin mevcut BT yığınlarına dahil etmek istedikleri yararlı bir iş aracına geçerek kritik bir dönüm noktasından geçiyor . Daha fazla şirket, blockchain’in dijital dönüşüme ulaşmaya nasıl yardımcı olabileceğini keşfetmeye devam ettikçe, büyük bulut hizmeti sağlayıcıları artan ilgi gösteriyor. 

Örneğin, Google Cloud kısa süre önce EOS blok zinciri topluluğuna katılarak bir ağ bloğu üreticisi haline geldi . EOS’daki blok üreticileri, bloklara işlem eklemek, blok zincirine bloklar eklemek ve yazılım değişikliklerini uygulamak için jeton sahipleri tarafından seçilir.

Google Cloud’un 21 aktif EOS blok üreticisinden biri olması için hala seçilmesi gerekirken, Google Cloud’un geliştirici savunucusu Allen Day, Google’ın açık kaynaklı protokoller ve dağıtılmış defter teknolojisi veya DLT ile geniş ölçüde ilgilendiğini söyledi:

“Bu tür ağlarda aktif kurumsal katılım görüyoruz ve Google Cloud’un, şirketlerin ağ üzerinde kendi Google Cloud tarafından barındırılan düğümlerini çalıştırma konusundaki anlaşmazlığı azaltabileceğine inanıyoruz. Ayrıca Block.one’a bulut altyapısı sağlıyor ve kendi geliştirme çabalarına ev sahipliği yapmalarına yardımcı oluyoruz. “

Bu yılın başlarında Google Cloud , Hedera Hashgraph’ın yönetim kuruluna katılarak Google Cloud’un bir Hedera ağ düğümünü çalıştırmasına olanak sağladı. Day’e göre Hedera defter verileri, Google Cloud Platform’un diğer herkese açık olarak dağıtılmış defter veri kümelerinin yanı sıra artık analiz için de kullanılabilir. Google Cloud ayrıca merkezi olmayan bir video platformu olan Theta Network için bir doğrulama düğümü çalıştırır.

Amazon Web Services, Google Cloud’un DLT desteğine ek olarak, küçük ve orta ölçekli işletmelerin blockchain uygulamaları oluşturmasına ve dağıtmasına yardımcı olmak için tasarlanmış, devlet destekli bir girişim olan Çin’in Blockchain Tabanlı Hizmet Ağı için bir bulut hizmet sağlayıcısı olarak listelenmiştir . Microsoft’un Lition blok zincirini Azure Bulut pazarına entegre edeceğini duyurması da dikkat çekicidir .

DLT ve bulut teknolojisi dijital dönüşümü mümkün kılar

Day’e göre, blockchain gibi DLT’ler dijital dönüşümü mümkün kılıyor. Bu nedenle Google, şirketlerin blockchain ağlarına aktif olarak katılarak nasıl fayda sağlayabileceğine dair farkındalığı artırmak istiyor. Özellikle Google Cloud, blockchain ağlarına katılarak kendi güvenlik önlemlerini artırıyor. Day, Google Cloud’un EOS’ta gelişmiş güvenlik önlemlerinden yararlanacağını ve derinlemesine savunma sağlamak için aşamalı katmanlar aracılığıyla güvenlik oluşturduğunu açıkladı:

“Hizmetler arasında herhangi bir güven varsaymıyoruz ve güven oluşturmak ve sürdürmek için birden fazla mekanizma kullanıyoruz. Google altyapımızda depolanan veriler bekleme sırasında otomatik olarak şifrelenir ve internet üzerinden bulut hizmetlerimizle iletişimler şifrelenir. “

EOS’un arkasındaki şirket Block.one’da halka açık blockchain etkileşiminin kıdemli başkan yardımcısı Kevin Rose, Google’ın EOS’a katılımının her iki taraf için de dijital ekonomiyi yönlendirecek yeni iş modellerini sağlayacağını söyledi.

IBM Blockchain’in genel müdürü Alistair Rennie, blockchain ve bulut teknolojilerinin birlikte oldukça iyi çalıştığını söyledi, “Blockchain, bulut teknolojisinin tek başına sağlayamayacağı eksik güven unsurunu sağlıyor” dedi. “Bulut sağlayıcıları, farklı paydaşlar arasında daha fazla güven ve sorunsuz iş birliği sağlamanın bir yolu olarak blok zincirine giderek daha fazla ilgi gösteriyor.”

Büyük firmalar blok zincirine merkezileştirme getirecek mi?

Büyük bulut hizmeti sağlayıcıları blockchain devrimine katılırken, topluluk üyeleri bunun merkezi olmayan bir ekosistem üzerindeki etkisini sorgulayabilir.

Buna rağmen, blockchain alanı olgunlaşmaya devam ettikçe, Google, Amazon ve Microsoft gibi büyük oyuncular gerçekten hoş karşılanıyor gibi görünüyor. Çok zincirli bir bulut ağ yönetim aracı olan Blockdaemon’un kurucusu ve CEO’su Konstantin Richter, EOS’a söyledi. blok üreticileri arasında çeşitlilik eksikliği nedeniyle daha önce incelemeye alındı . Ancak Richter, Google Cloud’u EOS topluluğuna getirmenin ekosistemin daha fazla çekiş gücü oluşturmasına kesinlikle yardımcı olması gerektiğini açıkladı:

“Verilerin hesap verebilirliği ve geçerliliği için zor bir gereklilik olduğundan, katılımı sağlamak ve daha verimli, adil ve açık bir finansal sistem oluşturmak için ademi merkeziyetçilik derecelerine izin vermek önemlidir. Altyapı düzeyinde ademi merkeziyetçiliğe izin vermeye çalışıyoruz, ancak biz tamamen farklı bir düğüm sahiplerinin yerini tutamaz. “

Echoing Richter, merkezi olmayan bir depolama platformu olan PAC Global’in kurucusu ve CEO’su Drew Saunders, , dahil olan bireyler veya şirketler ne olursa olsun güvenilir blok zinciri katkısının gerekli olduğunu söyledi. Saunders, Google Cloud’un güvenilirlikle tanındığını ve EOS’un ağı destekleyen geniş, merkezi olmayan bir kullanıcı tabanına sahip olduğunu belirtti.

Ancak EOS ağı, token sahipleri tarafından oylanması gereken 21 blok üreticisine dayandığından, bir blok üreticisinin veya düğüm doğrulayıcısının yönetişim görevlerini yerine getirememesi konusundaki endişelerin bir ağ arızasına neden olmaması gerektiği görülüyor. Ek olarak, Google Cloud’un henüz seçilmediğini unutmamak önemlidir. Rose, EOS jetonu sahiplerinin gerekli olduğunu düşünmesi durumunda Google Cloud’un hızlı bir şekilde oy verilebileceğini belirtti:

“Gerçekten Google Cloud’a ve EOS Network topluluğuyla etkileşim kurma planlarının ne olduğuna bağlı. EOS’da oylama açık uçlu ve sürekli olduğundan, ilk 21’in her zaman EOS jeton sahiplerinin toplu iradesinin gerçek zamanlı bir yansıması olmasını sağlamak için, Google Cloud’u aynı kriterlerimize göre sürekli olarak değerlendireceğiz. tüm Blok Yapımcısı adaylarıyla yapın. “

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.