Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,131.48
-2815.53
Ethereum
$3,079.22
-117.72
Litecoin
$78.43
-2.04
DigitalCash
$27.76
-2.04
Monero
$117.72
-6.34
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$25.98
-1.23
Dogecoin
$0.16
-0

Glassnode Bitcoin Fiyatında Yükselişe İşaret Ediyor

0 470

Glassnode Bitcoin Fiyatında Yükselişe İşaret Ediyor

Pazar analiz şirketi Glassnode tarafından paylaşılan verilere göre, Bitcoin (BTC) piyasasında iyimser hava giderek artıyor. Güncel raporlarda, “pusulanın ibresi Bitcoin’de yükseliş trendine işaret ediyor” ifadesi yer aldı.8 Haziran tarihinde haftalık piyasa raporu yayımlayan Glassnode, en popüler kripto para birimi Bitcoin için yükseliş trendinin kapıda olduğunu vurguladı. Paylaşılan grafikte BTC fiyatının yükseliş konumunun sağlamlaştığı ifade edildi.Bitcoin fiyatının haftalara göre konumunu değerlendiren Glassnode, dört bölümden oluşan pusula grafiği üzerinden, güncel fiyatın yükseliş trendi alanındaki konumunu gittikçe güçlendirdiğini işaretledi.

Yükseliş trendindeki konum güçleniyor

2020 yılında Bitcoin fiyatının haftalara göre güç dağılımı grafiği. Kaynak: Glassnode

Paylaşılan grafikte, BTC fiyatının 2020 yılında haftalara göre konumları belirtildi. Dört bölümden oluşan pusula grafiği, kırmızı renkli alanla düşüş, yeşil renkli bölgeyle de yükseliş trendine işaret ediyor.

Sol üst ve sağ alt bölümde yer alan sarı alanlar ise trend geçişlerini tarifte kullanılıyor.2020 yılının genel görünümüne bakıldığında düşüş trendinin sadece 3 haftada oluştuğu gözleniyor. Haftalık trendler, yılın bu zamana kadar geçen kısımda yükseliş ya da nötr bölgede konumlanmış durumdalar.

Yılın 14’üncü haftasından, 21’inci haftasına kadar geçen süreçte düşüş trendinden uzaklaşan, ancak yükselişe geçemeyen bir tablo çizildiği göze çarpıyor.Mayıs sonu ve haziran başına denk gelen 22 ve 23’üncü haftada ise yükseliş trendinin oluştuğu göze çarpıyor.Yayımlanan grafiğe göre, yılın 23’üncü haftasında, bir önceki haftaya kıyasla yükseliş trendinin konumu daha da güçlenmiş durumda.

9.000 dolar üstü seviye kritik

Paylaşılan raporda, Bitcoin fiyatı için iyimser bölgede olunduğu gözlense de, 9.000 dolar seviyesinin üzerindeki fiyatlamanın bu bölgede kalmak için kritik öneme sahip olduğu vurgulanıyor.Yapılan tahminde, bir iki hafta daha olumlu havanın sürmesinin beklendiği iletiliyor.

Madenciler BTC’leri ellerinde tutuyor

Bitcoin fiyatı ve madencilerin borsalara gönderdikleri BTC miktarı grafiği. Kaynak: Glassnode

Glassnode ayrıca, Bitcoin blok ödülü yarılanması (halving) işleminin ardından madencilerin ellerindeki varlıkları tuttuklarını ve mevcut fiyattan satmaya yanaşmadıklarını da aktardı.

Paylaşılan grafikte, 11 Mayıs tarihinde yarı yarıya azalan BTC üretiminin ardından madencilerin ellerindeki coin’leri saklama yoluna gittikleri açıkça gösteriliyor.

Zorluk düşüşleri piyasayı rahatlattı

Halving işleminin ardından birkaç gün boyunca madencilerden zorunlu satışlar gelmiş olsa da, zorluk ayarlaması yapıldıktan sonra piyasa rahat bir nefes aldı. Bitcoin ağına katılımı teşvik eden otomatik madencilik zorluğu, arka arkaya üç defa aşağı indi.

Madencilerin satışları son haftalarda belirgin şekilde azaldı. Halving sonrası satışların madencilerin gelirlerinden daha fazla olduğu dönem kısa sürdü.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.