Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,604.11
+558.89
Ethereum
$3,577.90
+4.69
Litecoin
$95.43
+0.25
DigitalCash
$38.61
+0.67
Monero
$137.54
+1.17
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.17
+0.58
Dogecoin
$0.20
+0.02

Federal mahkeme Ripple’nin dava reddi talebini kabul etmedi

0 297

Federal mahkeme Ripple’nin dava reddi talebini kabul etmedi .

ABD federal bölge mahkemesi, Ripple’ın kripto varlığı XRP’nin kayıt dışı menkul kıymet olduğunu iddia eden davanın görülmesine karar verdi. 26 Şubat tarihli dava belgesine göre Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesi Yargıcı Phyllis Hamilton, Ripple’ın dava reddini yalnızca kısmi olarak kabul etti.

Davayı ilk olarak Ağustos 2019’da açan XRP yatırımcısı Bradley Sostack, şirketin yatırımcıları yanlış yönlendirdiğini ve federal yasaları ihlal ederek kayıt dışı menkul kıymet sattığını iddia ediyor. Dava sonrasında XRP’nin menkul kıymet olarak tanınması ve zarar gören tüm yatırımcıların dava masrafları dahil tüm zararlarının karşılanması bekleniyor. Hakim, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’ın şahsi sorumluluğu olduğu ve şirketin sahte tanıtım yaptığı iddialarını reddetti. Şirketin Kaliforniya eyalet anayasasını ihlal ettiği iddiası da reddedildi. Yine de mahkeme, Ripple’ın XRP menkul kıymet olsa bile, üç yıldan önce satıldığı için davanın reddedilmesi gerektiği iddiasını kabul etmedi. Mahkeme, kararın gerekçesinin Ripple’ın hala XRP satmaya devam etmesi olduğunu açıkladı.

XRP’nin geleceği belirsiz mi?

Ripple’in Eylül ayında sunduğu dava reddi talebi, XRP’nin menkul kıymet olup olmadığına kayıtsız kaldı. Kripto odaklı avukat Jake Chervinsky, şöyle belirtti:

“Davacının iddialarıyla ilgili on iki ayrı savunma sunmuşlar. Bir tanesi bile, XRP’nin kayıt dışı menkul kıymet olup olmadığı sorusuna değinmiyor.”

XRP’nin menkul kıymet olarak sınıflandırılması, altcoin için yıkıcı sonuçlar doğurabilir. Dava reddi talebinde şöyle belirtiliyor:

“Davacının talebi doğrultusunda XRP’nin sınıflandırılması değiştirilirse, yalnızca XRP’nin para birimi işlevi yok olmakla kalmaz, kurulu XRP piyasası da geniş çaplı etkilenebilir ve yok olabilir. Dünya genelinde binlerce kişinin elinde bulundurduğu XRP’nin değeri bir anda yok olabilir.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.