Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,293.11
+757.12
Ethereum
$3,096.79
+25.26
Litecoin
$81.63
+0.48
DigitalCash
$29.92
+0.75
Monero
$118.28
+1.67
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.39
+0.13
Dogecoin
$0.16
0

FCA kripto para yatırımcılarını uyardı

0 285

FCA kripto para yatırımcılarını uyardı

Birleşik Krallık’ın finansal düzenleyicisi Financial Conduct Authority (Mali Tutum Otoritesi/FCA), Bitcoin ve altcoin piyasalarında yaşanan büyük bir çöküşün ortasında kripto para yatırımı hakkında bir uyarı yayınladı.

FCA, 11 Ocak’ta yaptığı açıklamada, kripto yatırımı ve kredilendirmenin yüksek bir risk seviyesi ile ilişkili olduğunu belirterek; yatırımcıların kriptoya yatırım yaparken tüm paralarını kaybetmeye hazır olmaları gerektiğini vurguladı.

Fiyat dalgalanması, ürün karmaşıklığı ve ücretler gibi bir dizi riske atıfta bulunan FCA, yatırımcıların kripto ile ilişkili risklerden kendilerinin sorumlu olduğunu söyledi:

“TÜKETİCİLER RİSKLERİN FARKINDA OLMALI VE KRİPTO VARLIKLARA DAYALI YÜKSEK GETİRİLİ YATIRIMLARA YATIRIM YAPMANIN KENDİLERİ İÇİN UYGUN OLUP OLMADIĞINI TAM OLARAK DÜŞÜNMELİDİR. İLGİLİ KRİPTO VARLIĞI KONTROL ETMELİ VE DİKKATLİCE DEĞERLENDİRMELİDİRLER.”

Düzenleyici ayrıca, kripto yatırımcılarının, herhangi bir şeyin ters gitmesi durumunda Financial Ombudsman Service veya Financial Services Compensation Scheme gibi büyük tüketici koruma kurumlarından yararlanma ihtimalinin düşük olduğunu belirtti.

FCA, kripto ile ilgili hizmetler sunan şirketlerin tüm ilgili yasal gerekliliklere uyduklarından ve FCA tarafından yetkilendirildiklerinden emin olmaları gerektiğini belirtti. Kuruluş, 10 Ocak 2021 tarihinden itibaren, Birleşik Krallık merkezli tüm kripto varlık firmalarının; kara para aklamayla mücadele düzenlemeleri uyarınca FCA’ya kayıtlı olması gerektiğini belirtti. FCA, “Kayıtsız faaliyet göstermek cezai bir suçtur” diye ekledi.

Bitcoin fiyatında düşüş yaşandı

FCA’nın kripto uyarısı, Bitcoin (BTC) 8 Ocak’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 42.000 dolara ulaşmasının ve sonrasında büyük bir düşüş dalgasının yaşanmasının ardından geldi. 11 Ocak’ta BTC, kısa bir süreliğine 33.000 dolar eşiğinin altına inerek büyük bir satış gördü.

Yazım itibariyle BTC son 24 saatte yüzde 12.8’lik bir düşüş ile 34.754 dolardan işlem görüyor.

Ancak kripto piyasasındaki son çöküş Bitcoin’e özgü değildi. Piyasa değerine göre ilk 10 kripto büyük kayıplar verdi ve Ethereum (ETH) gibi altcoin’ler yaklaşık %16 düştü.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.