Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,934.48
+1045.93
Ethereum
$3,591.11
+25.95
Litecoin
$94.91
+0.63
DigitalCash
$38.37
+0.76
Monero
$135.84
-2.38
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.41
+0.83
Dogecoin
$0.22
+0.03

Ethereum Mainnet üzerinde yeni bir oyun geliştiriliyor

0 486

Ethereum Mainnet üzerinde yeni bir oyun geliştiriliyor .

Yeni girişim, blockchain üzerinde oyun ve yaratıcı projeler geliştirmeyi basitleştirmeyi amaçlıyor. Blockchain girişimi Enjin, 18 Şubat’ta Ethereum mainnet’i üzerinde oyun ve dijital koleksiyon oluşturma platformunu başlattı. Enjin gibi şirketler, blockchain teknolojisinin para birimleri ve değer aktarımı gibi amaçlardan fazlası için kullanılabileceğini düşünüyor. Video oyunları, dijital sanat ve hatta internet gönderileri tokenize edilebilir, parasallaştırılabilir ve blockchain teknolojisi kullanılarak eşler arası toplulukta dolaşıma sokulabilir.

Bu tur bir ekosistem oluşturmak için alım satımı yapılamaz token’lar olarak bilinen blockchain varlıkları, sanal ve aynı ölçüde gerçek ürünleri temsil etmek için kullanılıyor. Alım satımı yapılamaz token’lar, dijital token ve para birimlerinin çoğunun aksine bir tür dijital koleksiyonu temsil ediyor: alınıp satılamıyorlar, özgün bilgi taşıyorlar (metaveri) ve nadirlik dereceleri değişiyor. Enjin, kullanıcılara oyunlarını blockchain altyapı mühendisliğine gerek olmadan oyunlarını tasarlamak ve pazarlamak için basitleştirilmiş bir arayüz sunuyor. Platform, kullanıcıların hem alım satımı yapılabilir hem de yapılamaz token oluşturmalarına ve arz modeli, işlem ücretleri, değer gibi parametleri kişiselleştirilmelerine olanak sağlıyor. Ürün yaratıcıları, aynı zamanda geliştirme sürecindeki ihtiyaçları için sermaye bulmak adına Enjin üzerindeki blockchain tabanlı kitlesel fonlama modelini kullanabiliyor.

Blockchain teknolojisini yaygınlaştırmak

Dijital koleksiyon ve blockchain tabanlı oyun ekosistemleri, bireylere ve girişimlere ürünlerini etkili bir şekilde parasallaştırma imkanı sunarak giderek daha çok ilgi çeken bir sektör haline geliyor. Microsoft, Formula 1 ve Tetris ve Pac Man gibi ikonik video oyunlarının yaratıcısı Atari de, sektöre katılan isimlerin arasında yer aldı. Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, NFT ve oyun sektörünün blockchain teknolojisine yaygınlık kazandıracak potansiyel sektörler olduğunu ileri sürdü.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.