Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,687.45
+805.19
Ethereum
$3,087.65
+5.79
Litecoin
$81.04
-0.18
DigitalCash
$29.80
+1
Monero
$117.72
+3.04
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.06
+0.25
Dogecoin
$0.15
0

Ethereum madencileri, DeFi sayesinde yüksek ağ ücretlerinden 450 bin ETH topladı

0 285

Ethereum madencileri, DeFi sayesinde yüksek ağ ücretlerinden 450 bin ETH topladı.

Bir zincir içi analitik kaynağı olan glassnode’dan alınan verilere göre Eylül ayında Ether ( ETH ) madenci geliri fırladı. Ether’in fiyatı bu süre zarfında önemli ölçüde artmazken, Ethereum ağındaki madenciler yüksek ücretler nedeniyle gelirlerinde artış gördü. Madenciler ücret olarak 450.089 ETH’yi (168.7 milyon $) eve götürdüler ve bu, madencilerin ücretlerde kabaca 113 milyon dolar kazandığı geçen aya göre% 39’luk bir artışı temsil ediyor.

Aynı dönemde, Bitcoin madencilerinin ücretlerden elde ettiği gelir sadece kıyaslandığında solmakla kalmadı, aslında azaldı. BTC madencileri, Ağustos ayında kazanılan 39 milyon dolara kıyasla% 50 düşüşle Eylül ayında 26 milyon dolar kazandı. Kripto madenciliği havuzu F2Pool’dan alınan verilere göre, Ether madenciliği Bitcoin madenciliğinden üç kat daha karlı…

Bitcoin vs Ether – Tüm Madenci Gelirleri. Kaynak: glassnode

Ether madencilerinin gelirindeki keskin artış, eylül ayında zirveye çıkan ve işlem ücreti fiyatlarının birçok durumda fırlamasına neden olan merkezi olmayan finans sektöründeki faaliyetten kaynaklanıyor .

DeFi, yieldfarming ve madenciler için mükemmeldir

DeFi, Ethereum için güçlü bir kullanım durumu ortaya çıkarmakla kalmadı, aynı zamanda Ether’in işlemler ve akıllı sözleşmeler için ödeme yapmak üzere gaz olarak kullanılması için yenilenmiş bir talep yarattı. Tüm bu faktörler, 2020’de Ether’in fiyatını ileri itti ve Bitcoin’den önemli bir farkla daha iyi performans göstermesini sağladı.

Dahası, Ethereum blok zincirine WBTC ve RenBTC biçiminde kayda değer miktarda BTC aktı ve Ethereum üzerindeki etkinliği daha da artırdı. Bugüne kadar, yaklaşık 1 milyar dolar değerinde BTC, yalnızca Sarılmış BTC aracılığıyla tokenize edildi.

Bitcoin ve Ethereum YTD Performansı. Kaynak: Dijital Varlık Verileri

Ether madencilerinin geliri arttıkça, avantajlardan yararlanmak için yeni katılımcılar ağa katılır. Ağın hash oranı da istikrarlı bir şekilde artıyor ve ağa daha fazla katılımcının yatırım yaptığını gösterdiği için Ether için bir başka temel yükseliş işareti olan 7 Ekim’de tüm zamanların en yüksek seviyesini kırıyor .

Son veriler ayrıca yeni kullanıcıların Ethereum’a akın ettiğini gösteriyor. DeFi’de yaygın olarak kullanılan popüler bir Ethereum tarayıcı cüzdanı olan MetaMask, ETH’ye sahip adres sayısı artmaya devam ederken bu ay aylık 1 milyon kullanıcıya ulaştı , ancak Ethereum ağa yüklenen ekstra yükü kaldırabilir mi?

DeFi, Ethereum için çekiş gücü yaratıyor ve önemli sayıda madencinin ağa geri dönmesine yardımcı oldu, ancak ağ tıkanıklığı nedeniyle ücretlerin sürdürülemez seviyelere ulaştığını da belirtmek gerekir.Kullanıcılar işlemlerinin işlenmesi için rekabet ettikleri için daha yüksek ücretler ödenmelidir. Blockchair’ın verilerine göre , 2 Eylül’de Ethereum’da standart bir işlem ortalama olarak 15 dolara mal oldu.

Bu, kısa vadede madenciler için iyi olsa da, akıllı sözleşmelerin kullanımı çok pahalı hale geldiğinden , sıradan kullanıcıların DeFi’yi kullanmasını tamamen engelleyebilir . Aslında bu sorun, geçen ay DeFi token fiyatlarında görülen keskin düzeltmenin ana nedenlerinden biri olabilir.

DeFi’de Kilitli Toplam Değer. Kaynak: Dijital Varlık Verileri

DeFi “çılgınlığının” popülaritesinin azalması ve düzenleyici müdahalenin yakın olması nedeniyle sona erebileceğine inanan analistler de var .

Yine de, Ethereum’un , DeFi ve Non-Fungible Tokens gibi yeni trendlerin olası büyümesiyle mücadele etmek için ölçeklenebilirlik sorununu hızlı bir şekilde çözmesi zorunludur .

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.