Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,765.06
+2100.88
Ethereum
$3,552.61
+55.65
Litecoin
$95.66
+1.29
DigitalCash
$38.29
+0.55
Monero
$134.89
-1.83
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.45
+1.05
Dogecoin
$0.22
+0.03

Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin’in NFT Açıklamaları Çok Konuşulacak

1 560

Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin’in NFT Açıklamaları Çok Konuşulacak

Kripto para dünyasının 2021 yılında en çok konuşulan konularından birini NFT’ler oluşturuyor. NFT’ler yalnızca dijital sanatçılar arasında değil, aynı zamanda milyarderler arasında da ilgi çekti. Sonuç ise milyon dolarlık token satışlarıyla sonuçlandı.

NFT Satışı Örnekleri ve Vitalik Buterin

Sadece geçen ay, müzisyen Grimes, sanat eserini 6 milyon dolara satarken, Hollywood oyuncusu Lindsay Lohan, rapçi Ja Rule ve hatta Mark Cuban NFT’lerinden para kazandı.Ethereum’dan Vitalik Buterin geçtiğimiz günlerde bu eğilime ağırlık verdi ve bu token satışlarında “sosyal değer” eksikliğine dikkat çekti. Yeni bir blog gönderisinde Buterin, NFT gelirlerinin bir kısmını hayır kurumlarına yönlendirerek bu tokenların toplumun diğer yönlerini nasıl etkileyebileceğini yazdı.

Bazı kurumların (hatta DAO’nun) “NFT’leri” resmi bir sınıflandırma “ile kutsayabileceğini açıkladı. Buterin’in NFT ile ilgili şöyle bir sorusu var:

“Kendini küresel yoksulluk yardımı, bilimsel araştırma, yaratıcı sanatlar, yerel gazetecilik, açık kaynaklı yazılım geliştirme, marjinal toplulukları güçlendirme veya başka bir şeye adamış mısınız?”

Buterin, sosyal medya platformlarının “NFT’leri insanların profillerinde daha görünür hale getirmek” için desteği kullanabileceğini önerdi. Bu durum, alıcıların yalnızca “sözlerini değil, zor kazandıkları paralarını” da “taahhüt ettikleri değerleri” göstermelerine olanak tanır. Bu noktada Buterin şu vurguyu yapıyor:Bu, kullanıcıları değerli sosyal nedenlere katkıda bulunan NFT’lere yönlendirmek gibi bir amaç ile birleştirilebilir.

Örneğin, kısa bir süre önce Twitter’dan Jack Dorsey, “ilk tweet” NFT’sinin satışından elde edilen geliri (2,9 milyon doları) bağışladı. Ancak genel olarak Buterin, NFT’lerin sosyal nedenleri finanse etmek için daha “meşru” hale gelebileceğini umuyordu.

Sosyal Değer Vurgusu

Kripto alanında yeni bir influencer’a, neredeyse bir NFT satan ancak son dakikada fikrini değiştiren ve satışı iptal eden Elon Musk’a atıfta bulundu. Buterin gerçeği fark etti ve şöyle dedi:

Elon Musk’ın tweet’ini satarak 1 milyon dolar daha kazanmasına yardım etmenin çok az sosyal değeri var. Eğer NFT’ler zaten zengin olan ünlülere büyük ölçüde fayda sağlayan bir kumarhane haline gelirse, bu çok daha az ilginç bir sonuç olacak.

Bu arada Coinbase CEO’su Brian Armstrong, borsanın NFT’ler konusundaki duruşunu açıkladı. Bir soru ve cevapta, Ünlü CEO Coinbase’in müşterilerine “NFT’lere daha kolay erişim” sağlamak istediğini söyledi.

Müşterilerin Coinbase cüzdanı aracılığıyla en az birkaç yıldır NFT depoladığını belirtti. Ancak, “ana uygulamada bunu daha da kolaylaştırmak” istedi. Artık NFT’ler “gerçek bir ilgi görüyor ve insanlar bunu daha iyi anlamaya başlıyor.”

1 yorum
  1. […] Harmony’nin (ONE) yerel tokeni, Ben Armstrong’un bir sonraki altcoin’idir. Analist, Harmony’nin temellerinin onun en büyük itici gücü olduğunu savunuyor. Ben Armstrong konuya yönelik […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.