Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$65,344.01
-2583.7
Ethereum
$3,391.43
-206.32
Litecoin
$82.55
-2.65
DigitalCash
$33.25
-3.62
Monero
$136.32
-3.05
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$29.71
-1.77
Dogecoin
$0.13
-0.02

Ethereum Geliştiricileri, İşlem Ücretlerini Yok Edecek Gelişme İçin Tarih Verdi

1 727

Ethereum Geliştiricileri, İşlem Ücretlerini Yok Edecek Gelişme İçin Tarih Verdi

Ethereum (ETH) için uzun zamandır beklenen gas tasarrufu güncellemesi, endüstri uzmanlarına göre şimdi sadece birkaç ay uzakta olabilir.

Ethereum İyileştirme Önerisi (EIP)

1559, ETH 2.0’ın 1 Aralık 2020’de piyasaya sürülmesinden bu yana ağ için en çok konuşulan güncellemedir. EIP, son aylarda ağı zorlayan yüksek işlem ücretlerinin zayıflatıcı sorununu çözmekte. Fiyatlardaki artış ve gelişen DeFi sektörü, Ethereum’a büyük bir talep getirdi. Sonuç olarak, gas ücretleri rekor seviyelere fırladı. BitInfoCharts’a göre, ortalama işlem ücreti şu anda 17 dolar. Ancak bu maliyet, bu ay birkaç kez 25 dolara çıktı.

EIP-1559, işlem fiyatlarını belirleyen mevcut açık artırma sürecini ayarlamak için bir mekanizma sunar. Bu yükseltme, kullanıcıların blok için en düşük teklifi ödemesi  amacıyla ücretleri dinamik olarak ayarlama etkisine sahip olmalı.Predictions Global kurucusu ve Ethereum geliştiricisi Ryan Berckmans, güncellemenin Temmuz ayında “London” hard fork’uyla başlatılabileceğini öne sürdü.

Ethereum’u olumlu mu etkileyecek?

EIP-1559, ETH fiyatları üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olmasa da, arz üzerinde bir etkiye sahip. Teklif, ücretleri dinamik olarak yakacak ve bu da nihayetinde, proof-of-stake’e geçildiğinde zaman içinde ihracı azaltacak.

Berckmans, güncellemeden Katman-2 sağlayıcıları için ölçeklendirme avantajları olacağını da sözlerine ekledi:

“EIP-1559’UN BİR AVANTAJI, ARBİTRUM VE OPTİMİSM’İN GÜVENLİK İŞLEMLERİNİ GÜVENİLİR BİR ŞEKİLDE BİR SONRAKİ ETH BLOK’UNA AKTARMASINI SAĞLAYARAK BU YIL ETHEREUM’U ÖLÇEKLENDİRMEYE YARDIMCI OLMASIDIR. ARBİTRUM VE OPTİMİSM, BU YIL ETHEREUM’U ÖLÇEKLENDİRMEK İÇİN KRİTİK ÖNLEM TAŞIYOR, EIP-1559 DA.”

Bu ayın başlarında, güncellemenin uzun vadeli etkilerinin,  ETH fiyatlarını 20.000 dolara kadar yükseltebileceğini öne sürdü.

İşlem ücretlerinin yok olması boğa sinyali

Framework Ventures kurucu ortağı Vance Spencer, ETH ücretlerinin büyük ölçüde tüketilmesinin bir “zenginlik etkili tsunami” yaratacağını öne sürdü:

Madencilerin şu anda maliyetleri karşılamak için ETH’lerini satmaları gerektiğine dair ek bir öncül var. Bu satış baskısı olmada, varlığın proof-of-stake altında değer kazanması için daha fazla olanağı olabilir.

1 yorum
  1. […] YÜKSELİŞİNDEN SONRA BİLE, HALA 40X’LİK BİR P/S ORANINDA İŞLEM GÖRÜYOR VE BU DEĞER, ETHEREUM 2.0’A GEÇTİĞİNDE ETH STAKERLARI İÇİN KAZANÇ OLACAK. ETHEREUM GELİRİ OCAK 2020’DEN […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.