Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,467.55
-1098.2
Ethereum
$3,553.63
-54.35
Litecoin
$104.25
+8.94
DigitalCash
$39.98
+1.66
Monero
$135.29
-0.63
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$34.28
+1.61
Dogecoin
$0.22
-0

Ethereum, Bitcoin’den Daha Az Gizlilik Sunuyor

0 596

Ethereum, Bitcoin’den Daha Az Gizlilik Sunuyor

Ferenc Béres tarafından 30 Mayıs’ta yayımlanan makalede Ethereum blockchain’in gizliliği masaya yatırıldı.Henüz hakem değerlendirmesine tabi tutulmamış olan araştırmada, ağın Bitcoin (BTC) gibi rakiplerden daha kolay hale getiren çeşitli Ethereum özelliklerine odaklanıldı.Araştırmacılar, Bitcoin’in Unspent Transaction Output (Harcanmamış İşlem Çıktısı – UTXO) modeliyle tezat oluşturan Ethereum’un hesap modelinin, cüzdanın yeniden kullanımı uygulaması nedeniyle zaten daha az gizli hale geldiğini belirttiler:

Hesap tabanlı model, protokol düzeyinde adres yeniden kullanımını güçlendirir. Bu davranış pratik olarak hesap tabanlı kripto para birimlerini gizlilik açısından UTXO tabanlı para birimlerinden daha düşük hale getiriyor.

Ethereum isim hizmeti

Ethereum’un benzersiz özellikleri arasında adreslerin okunabildiği “.eth” alanlarına bağlayan isim hizmeti. Araştırmacılar, herkese açık Twitter profillerinde bulunan 890 etki alanını inceledi.

Cüzdanların yaklaşık yüzde 10’u kumar platformlarıyla etkileşime girerken, yüzde 5’i yetişkin hizmetlerini kullandı.

Gizlilik artırıcı karıştırıcı hizmetler

Kullanıcıların fonlarını yeni bir adrese göndererek “temizlemelerini” sağlayan mikser uygulaması Tornado Cash’in kullanıldığından bahsediliyor.Birden fazla işlemde özel Gas değerlerini kullanmak ve para yatırma ile çekme cüzdanları arasında doğrudan transfer yapmak da tanımlamayı kolaylaştırıyor. Genel olarak, işlemlerin yüzde 17’sine kadarı bu basit tekniklerle anonimleştirilebiliyor.

Ayrıca, bu bağlantılı kullanıcıların çoğunluğu fonlarını birkaç günden fazla tutmuyor. Bu durum da genel anonimlik seviyesini azaltmak için kullanılabiliyor.Araştırmacılar Ethereum’un zayıf yönlerine odaklanırken, aynı tekniklerin UTXO tabanlı para birimlerinde de kullanılabileceği konusunda uyardılar. Sonuç olarak şunlar söylendi:

Uygulamada […] saklama hizmeti sunmayan Bitcoin karıştırıcılarının da, şu anda topluluğun beklediğinden çok daha az gizlilik sağladığına inanıyoruz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.