Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$61,940.60
+783.38
Ethereum
$2,995.34
+22.11
Litecoin
$78.68
-0.71
DigitalCash
$28.23
+0.58
Monero
$114.32
-0.7
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.25
+0.02
Dogecoin
$0.15
0

Dava Haberiyle Düşüşe Geçen Ripple (XRP) İçin Sırada Neler Var?

0 301

Dava Haberiyle Düşüşe Geçen Ripple (XRP) İçin Sırada Neler Var?

Coinbase’te XRP fiyatı iki günde %21’lik bir düşüşle 0,5695 dolardan 0,4491 dolara indi. Düşüş, 22 Aralık’ta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komsiyonu’nun Ripple’a karşı bir dava hazırladığını bildiren raporlarla hızlandı. Ripple CEO’su Brad Garlinhouse, bir Fortune makalesine atıfta bulunarak SEC’in “kripto paraya saldırmayı seçtiğini” söyledi:

“BUGÜN SEC, KRİPTO PARAYA SALDIRMAYI SEÇTİ. BAŞKAN JAY CLAYTON – SON HAMLESİ OLARAK – KAZANANLARI SEÇİYOR VE KRİPTO ENDÜSTRİSİNDEKİ ABD İNOVASYONUNU BTC VE ETH İLE SINIRLAMAYA ÇALIŞIYOR. KRİPTO VE BLOCKCHAİN TEKNOLOJİLERİNİN HİÇBİR YERE GİTMEDİĞİNİ BİLİYORUZ. RİPPLE, XRP’YE SAHİP VE KULLANMAYA DEVAM EDECEK ÇÜNKÜ ÖDEMELER İÇİN EN İYİ DİJİTAL VARLIK – HIZ, MALİYET, ÖLÇEKLENEBİLİRLİK VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ, HER ŞEY VAR. DÜNYA ÇAPINDA 200’DEN FAZLA BORSADA İŞLEM GÖRÜYOR VE GELİŞMEYE DEVAM EDECEK.”

Bazı sektör yöneticileri durumla ilgili endişelerini dile getirdikçe XRP fiyatı, Garlinghouse’un tweet’ini takiben kabaca %13 düştü. Bu arada kripto para traderları XRP’nin bir sonraki adımda nereye gideceği konusunda farklı fikirleri yürütüyor. Bazıları Ripple daha önce düzenleyici engellerle karşılaştığı için bunun fiyat üzerinde çok büyük bir etkisi olmayabileceğini söylüyor. Diğerleri, XRP’nin sonuç olarak durgunlaşmaya devam edebileceğine inanıyor.

1 saatlik XRP fiyat grafiği (Coinbase). Kaynak: TradingView.com

Avukat, Ripple durumunun Block.one’dan farklı olduğunu söylüyor

SEC tarafından Ripple aleyhine bilidirilen davanın ana tartışma noktalarından biri de Ripple ve Block.one arasındaki fark. EOS ekosisteminin arkasındaki şirket olan Block.one, aktif dava açılmadan önce SEC ile 24 milyon dolara anlaşmıştı.

Ripple, aktif davalarla ilgilenmeyi zaten beklediğinden Block.one ve SEC arasındaki anlaşma Ripple’ınkinden farklı. Compound Finance’te genel danışman olan Jake Chervinsky şunları söyledi:

“HAYIR. EOS DAVASI EOS BLOCKCHAİN’İNDEKİ EOS YEREL TOKEN’I DEĞİL, YALNIZCA ETHEREUM’DAKİ EOS ERC-20 TOKEN’I İLE İLGİLİYDİ. AKTİF BİR DAVA OLMAKSIZIN ÇÖZÜLEN BLOCK.ONE’IN ERC-20 TOKEN’I O SIRADA İŞLEM GÖRMÜYORDU. BURADA SEC, AKTİF OLARAK İŞLEM GÖREN BİR TOKEN’IN BİR MENKUL KIYMET OLDUĞUNU İDDİA EDECEK.”

Chervinsky ayrıca, dava devam ederken merkezi borsaların XRP’yi geçici olarak kaldırma olasılığını da gündeme getirdi. Bu tür düzenleyici çatışmalar için tarihsel bir öncelik olmadığından bu durum belirsizliğini koruyor. Chervinsky şunları söyledi:

“ŞİKÂYET ORTAYA ÇIKTIKTAN SONRA SEC’İN RİPPLE YAPTIRIM EYLEMİNİN ESASLARI HAKKINDA KONUŞMAK İÇİN BOLCA VAKTİMİZ OLACAK. ŞU ANDA, BÜYÜK SORU, MERKEZİ BORSALARIN DAVA BEKLEMEDEYKEN XRP’Yİ KALDIRIP KALDIRMAMASI. BAHSE GİRERİM ŞU ANDA BİRÇOK AVUKAT ACİL DURUM ÇAĞRILARI ALIYOR.”

Santiment’teki analistlere göre haberin çıkmasının hemen ardından “XRP” kelimesi için yapılan sosyal medya aramalarının hacmi arttı.

XRP fiyatına şimdi ne olacak?

Bitcoin (BTC) fiyatı Kasım ayında 18.000 doları kırarken XRP de güçlü bir şekilde yükseldi ve çok yıllık bir düşüş trendini kırdı. O sırada XRP, Coinbase’te bir itici güç gördü ve ABD pazarında kısa bir “FOMO (kaçırma korkusu)” trendi yaşandı.

Trader ve analist Michael van de Poppe, büyük bir içgüdü-kaynaklı dalgadan sonra ağır bir geri çekilmenin muhtemel olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

“XRP, 0,45 DOLAR ARALIĞINI ÜÇÜNCÜ KEZ TEST EDERKEN, SÜREKLİ OLARAK DAHA DÜŞÜK ZİRVELER YAPARKEN DAHA FAZLA DÜZELTME ARIYOR. DAHA AZ DALGALANMA VE BÖYLE BİR HAREKETLENMEDEN SONRA BİR DÜZELTME GÖRMEK ÇOK DOĞAL.”

Bununla birlikte bazı traderlar bu geri çekilmeden sonra XRP’nin konsolide olabileceğinin ve davanın hiçbir soruna yol açmayabileceğini söylüyor.

Anonim trader Loma şunları söyledi:

“CİDDEN SÖYLÜYORUM, SEC TARAFINDAN AÇILACAK DAVA XRP İÇİN BÜYÜK OLASILIKLA ÖNEMLİ OLMAYACAK. İLK KEZ OLAN BİR ŞEY DEĞİL. PARA CEZASI MUHTEMELEN NE KADAR KAZANDIKLARINA/NE KADAR VARLIKLARI OLDUĞUNA GÖRE SONUÇLANIYOR. PİYASA DÜZELTİCİ, ÇOĞU ALTCOİN ŞU AN KÖTÜ GÖRÜNÜYOR. XRP YALNIZ DEĞİL.”

7 günlük XRP fiyat duyarlılığı. Kaynak: TheTie.io

Bu sırada diğer traderlar düzenleyicilerin ağır darbeli yaklaşımının XRP ve çevresindeki olumsuz piyasa duyarlılığını artırabileceğini ve fiyatı daha da aşağı çekebileceğini savunuyor. SEC davasının haberi ortaya çıktığından beri XRP ile ilgili duyarlılık yeni bir düşük seviyeye ulaştı.

Haberin ardından büyük bir darbe alan XRP, yazım sırasında 0,49 dolar seviyesine yükselmiş durumda.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.