Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,590.25
+234.65
Ethereum
$3,188.78
-33.75
Litecoin
$84.90
-0.75
DigitalCash
$31.66
+0.02
Monero
$123.34
+3.39
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$28.18
-0.11
Dogecoin
$0.16
-0

Çoklu İstemciler Ethereum 2.0’ın Gelişimini Yavaşlatıyor Olabilir

0 451

Çoklu İstemciler Ethereum 2.0’ın Gelişimini Yavaşlatıyor Olabilir

Schlesi çoklu istemci testnet’inin aşağı yukarı istikrarlı bir ağ olduğunu açıklamasının ardından Ethereum 2.0 çalışmaları hız kazandı.İstemci geliştirme, blockchain’in nasıl faaliyet göstereceğini tanımladıkları için kilit bir özellik taşıyor. Ethereum 2.0 için projenin geliştiricileri, yedi ayrı ekibin eşit sayıda uygulama geliştirmesine karar verdi.

Bunlardan biri ise, Status (SNT) projesinin yarı bağımsız kolu olan Nimbus. Nimbus’un ayırt edici özelliği ise, ekibin akıllı telefonlar ve Raspberry Pi dahil her türden cihazda çalışabilecek hafif istemciler üretmeye odaklanması.Diğer yanda Karadjov, mevcut çalışmanın şu anda yalnızca bir ağ oluşturmaya odaklandığını ve optimizasyonun daha sonra geldiğini açıkladı.Nimbus, Ethereum 2.0 için mevcut tüm spesifikasyonları izliyor ve bu bakımdan diğer istemcilerden pek bir farklılık göstermiyor.

Tek çeşidi önlemek

İstemciler arasındaki en belirgin fark, programla dili seçimi olabilir. Nimbus, Nim dilinde yazılırken bir diğer örnek Lighthouse, Rust dilinde yazılıyor. “Şimdiye kadar aynı dili kullanan iki istemci olduğunu düşünmüyorum.”

Karadjov, bunun tek bir istemcide ağı yok edebilecek hatalara sebep olabilecek tek çeşit sorununu önlediğini düşünüyor:

“İstemcilerden birinde herhangi bir zafiyet keşfedilirse, tüm ağı kapatmak istemezsiniz. İnsanlar anında farklı bir uygulamaya geçiş seçeneğine sahip olursa, ağ bir bütün olarak daha sağlam olacaktır.”

Bir istemci diğerlerini yavaşlatabilir mi?

Schlesi testnet’inin başlatılması, bazı istemci geliştiricilerinin programın gerisinde kaldığını ortaya koydu. Bu, Ethereum geliştiricileri her bir istemcinin hazır olmasını bekleyecekse, güncellemenin daha da gecikebileceği anlamına geliyor. Karadjov, durumun böyle olmayacağına inandığını açıkladı:

“Ethereum 2.0’ı başlatmak için gerekli kriterleri sağlayan yeterli istemcimiz mevcut, tüm istemcilerin hazır olmasını beklememize gerek yok.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.