Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$71,296.31
+2443.15
Ethereum
$3,577.56
+64.69
Litecoin
$94.86
+0.05
DigitalCash
$38.38
+1.12
Monero
$135.60
-2.73
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.65
+0.66
Dogecoin
$0.22
+0.03

Çin’de dijital yuan atm’si açıldı

0 307

Çin’de dijital yuan atm’si açıldı.

Çin’in merkezi olarak çıkarılan bir dijital para birimi geliştirme çabaları, Pazar günü devlete ait olan banka, Agricultural Bank of China’nın ilk dijital yuan ATM’lerini başlatmasıyla sıçrama yaşadı.

Shenzhen bölgesindeki seçkin şubelerdeki müşterilerin, 100.000 vatandaşa hediye edilen ve toplamda 3 milyon dolar değerinde olan yeni para birimini; dijital yuan’ı harcamaya ve dönüştürmeye başladıkları bildirildi.

Çin merkezli bu banka , toplu olarak dünyadaki en büyük dört bankacılık kurumunu temsil eden, ülkenin “dört büyük” devlet bankasından biridir. Bankanın Dijital Yuan İnovasyon Laboratuvarı yöneticisi Zou Hua, ATM’nin kullanıma sunulmasının vatandaşları nihayetinde nakitin dijitalleştirilmesine doğru yönlendirme çabalarının bir parçası olduğunu söyledi.

“Bankamız, Shenzhen sakinlerine nakit paranın dijitalleşmesine uyum sağlama ve hizmet dönüşümünü keşfetme konusunda rehberlik etmek için sektörde ATM nakit para yatırma ve çekme fonksiyonunu başlatmada başı çekti” dedi.

Çin, dijital yuan konusunda öncü sayılıyor

Shenzen Daily’deki raporlar, dijital yuan pilotunun hızlandırılmış ilerlemesinin yıl içinde büyük ölçekli bir kullanıma sunulduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, Aralık ayında, Çin Merkez Bankası’nın eski yöneticisi, dijital yuan’ın uluslararası fiat para birimlerinin yerini alacağı fikrini küçümseyerek; Çin’in, Facebook’un Libra projesine karşı küresel tepkiye tanık olduktan sonra daha temkinli bir yaklaşım benimsediğini de sözlerine ekledi.

Çin, merkez bankası dijital para birimlerinde öncü olarak kabul edilmektedir. Dijital yuan’ın önümüzdeki yıllarda Çin’in “akıllı şehirleri” içinde nakit olmaksızın kullanılan ödeme yöntemi olarak hareket etmesi bekleniyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.