Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,303.08
-491.96
Ethereum
$3,556.51
-17.31
Litecoin
$102.56
+7.3
DigitalCash
$40.13
+1.69
Monero
$135.03
-2.11
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$34.78
+2.55
Dogecoin
$0.21
-0

Borsadaki Tether Miktarı Bitcoin Fiyatı Hakkında İpucu Veriyor

0 464

Borsadaki Tether Miktarı Bitcoin Fiyatı Hakkında İpucu Veriyor.

Kripto veri analiz firmasının temsilcisi, ünlü stablecoin Tether’in (USDT) zincir üzeri işlemleri ile, Bitcoin’in (BTC) yükseliş trendinin tahmin edilebileceğini açıkladı. Santiment Pazarlama ve Sosyal Medya Direktörü Brian Quinlivan, 9 Mayıs’ta  borsalarda tutulan USDT yüzdesinin genellikle Bitcoin’in yükselişine işaret ettiğini söyledi. Analizini şöyle açıkladı:

“Çoğu USDT, cüzdanlarda saklanmak veya Coinbase gibi fiat tabanlı bir platform aracılığıyla nakde dönüştürmek için borsalardan alınmıyor. İnsanlar USDT kullanmadıklarında çoğunlukla Bitcoin’e dönüştürüyorlar. Ve güzel olan şeyse, bu USDT yüzdesinin, genellikle BTC’nin tepki fiyatından birkaç saat veya gün önce dalgalanması. Dolayısıyla bu veriyi önceden izlemek, ani bir dalgalanmayı yeterince erken yakalayarak muazzam bir avantaj sağlamayı mümkün kılıyor.”

Quinlivan, iki coin arasındaki ilişkinin, USDT’nin piyasaya sürülmesinden birkaç yıl sonra, stablecoin hız kazandıktan sonra başladığını belirtti. Şu anda Tether’ın en iyi stablecoin olarak kullanıldığını açıkladı. Ayrıca, bu ilişkinin gelecekte devam edeceğinden emin olduğunu da belirtti. Quinlivan, bir yıllık grafiğin son 9-10 ay boyunca belirgin biçimde ters korelasyon gösterdiğini belirtti.

Diğer ilginç korelasyonlar

Quinlivan ayrıca, kripto para borsalarındaki merkezi olmayan stablecoin DAI miktarı ile Ether (ETH) fiyatı arasında bir ilişki olduğuna dikkat çekti.

“DAI’nin borsalardaki arz miktarı genellikle Ethereum’un fiyatı hakkında fikir veriyor gibi görünüyor. Ancak, ETH’nin fiyatı BTC’nin herhangi bir zamanda ne yaptığına daha fazla bağlı olduğundan, BTC-USDT bağlantısına kıyasla daha az tutarlı.”

Veri şirketi temsilcisi, son birkaç ay içinde firmanın Corona virüs (COVID-19) ile ilgili korkunun BTC fiyatı ile ters korelasyon içinde olduğunu gözlemlediğini söyledi.

Bitcoin giderek yükseliş işaretleri gösteriyor

Mart ayında yaşanan büyük gerilemeden sonra, Bitcoin giderek artan şekilde yükseliş işaretleri gösteriyor. Kurumsal yatırımcıların Chicago Ticaret Borsasındaki vadeli işlemleri rekor seviyeye ulaştı. Önde gelen kripto para birimine olan ilginin artması genellikle Bitcoin’in blok ödül yarılanması (halving) süreciyle ilişkilendiriliyor. Bitcoin halving süreciyle en çok ilgilnenen ülkeler hakkında bir de haber yayımlanmıştı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.