Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$67,131.25
+1043.13
Ethereum
$3,260.17
+74.86
Litecoin
$85.22
+0.51
DigitalCash
$31.55
+0.34
Monero
$123.43
+2.72
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$28.42
+0.24
Dogecoin
$0.16
0

Bloomberg Yazarından Bitcoin Yorumu: “Artık Bullish’im”

0 360

Bloomberg Yazarından Bitcoin Yorumu: “Artık Bullish’im”

Bloomberg haber bülteninde Bitcoin (BTC), “mevcut finansal sistemi ortadan kaldırmanın bir yolu” olarak tanımlandı. Yükselen kurumsal talebin ortasında bir değer deposu olarak BTC algısı güçlenmeye devam ediyor.

Bloomberg finans gazetecisi ve Odd Lots’un ortak sunucusu Tracy Alloway, “Güne Başlarken Bilmeniz Gereken Beş Şey” başlıklı bir bültende şunları yazdı:

“İTİRAF ETMEM GEREKEN BİR ŞEY VAR: ARTIK BİTCOİN KONUSUNDA BULLİSH’İM. BİTCOİN’DE YÜKSELİŞ EĞİLİMİNE İNANIYORUM, ÇÜNKÜ KARMAŞIK BİR TOPLUMDA BİLİŞSEL UYUMSUZLUĞA VE İNSANLARIN KRİPTO PARA BİRİMİ İÇİN SONSUZ ANLATILAR ÜRETME BECERİSİ KONUSUNDA DA BU EĞİLİMDEYİM.”

Mart ayından bu yana Bitcoin’in fiyatı 3.596 dolardan 13.600 doların üzerine çıktı ve üç kattan fazla artış sergiledi. Bu dönemde birkaç halka açık şirketin birincil hazine olarak BTC’yi benimsemesiyle, kurumsal ilgide de önemli bir artış görüldü.

2016’dan bu yana Bitcoin’in aylık performansı. Kaynak: Tradingview

Bitcoin ve benzersiz değer teklifi

Bitcoin, bir değer deposu ve finansal sistemi ortadan kaldırabilecek bir para birimi olarak görülüyor. Kullanıcıların üçüncü bir tarafla birbirleri arasında değer aktarmasına izin vererek bankaya erişimi olmayanlara bankayı getirebilir.

BTC’nin benzersiz değer önerisi, yeni oluşmakta olan bir yerleşim ağı olmasıdır. Ancak, Paul Tudor Jones’un daha önce söylediği gibi, alternatif bir değer deposu veya bir “enflasyon oyunu” olarak da görülebilir. Paul Tudor Jones şunları söylemişti:

“BİTCOİN’İ ÖNERMEMİN SEBEBİ; ALTIN GİBİ, BAKIR GİBİ, UZUN GETİRİ EĞRİSİ GİBİ ENFLASYON TİCARETİ ÇEŞİTLERİNDEN BİRİ OLMASI. ARDINDAN BİTCOİN’İN EN İYİ ENFLASYON TİCARETİ OLACAĞI SONUCUNA VARDIM.”

Bu nedenle Bitcoin, finansal sistemi bozarken finansal kurumlardan ve varlık yöneticilerinden gelen artan talepten faydalanır. Alloway şöyle açıkladı:

“BİTCOİN, MEVCUT FİNANSAL SİSTEMİ ORTADAN KALDIRMANIN BİR YOLU, ANCAK AYNI ZAMANDA KURUMSAL PARA SELİNDEN FAYDA SAĞLAYACAK BİR ŞEY.”

Değiştirilebilirliğin gücü

Alloway, Bitcoin’in gücünün geniş kullanım alanları olduğunu vurguladı. Birincil kullanım durumu bir değer deposu ve enflasyona karşı bir koruma olmaya devam etse de Bitcoin, özünde bir blockchain ağı ve bir hesaplama protokolüdür.

“BİTCOİN’İN KULLANIM ALANLARININ LİSTESİ UZAYIP GİDİYOR VE BİTCOİN İÇİN YENİ BİR ÖLÜM İLANI HER YAZILDIĞINDA, YENİ BİR KULLANIM DURUMU VEYA BOĞA ARGÜMANI DEVREYE GİRİYOR. ESKİDEN BUNUN BİR ZAYIFLIK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜRDÜM ÇÜNKÜ BİTCOİN HİÇBİR ZAMAN AYNI ANDA TÜM BU ŞEYLER OLAMAZDI. AMA BUNUN HAKKINDA NE KADAR ÇOK DÜŞÜNSEM, BTC’NİN ASLINDA BİR GÜÇ OLDUĞUNU O KADAR ÇOK ANLIYORUM.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.