Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,757.17
+1322.72
Ethereum
$3,562.91
+63.14
Litecoin
$94.23
+0.71
DigitalCash
$38.31
+0.43
Monero
$135.08
-2.64
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.55
+0.79
Dogecoin
$0.22
+0.03

Bitcoin, Dijital Altından Daha Fazlasıdır

0 681

Bitcoin, Dijital Altından Daha Fazlasıdır .

Winklevoss Capital’ın ve kripto borsa Gemini’nin kurucu ortağı Cameron Winklevoss, (BTC) dijital altından çok daha fazla olasılığa gebe olduğunu söyledi.

Cameron, 23 Ekim’de gönderdiği tweet ile şöyle belirtti:

“Btc açık kaynak bir yazılım olduğu için, sınırsız olasılığa sahip. Because Btc is open source software, its possibilities are boundless. Genelde hedef piyasa değeri olarak altını gösteriyorum, ama bu sadece başlangıç. Btc dijital altın, doğrunun kaynağı ve daha bir sürü şey…”

Doğrunun paylaşılan, tek bir kaynağı

Cameron bu açıklama ile Btc ve altın arasındaki yaygın karşılaştırmanın ötesine geçmeyi hedefliyor. Altın savunucuları, değerli metalin oldukça sınırlı rezervi ile BTC’nin bir limite sahip rezervini karşılaştırarak, kripto paranın dijital değer deposu rolüne vurgu yapıyor.

Cameron bu bakış açısını onaylıyor fakat asıl olarak kripto paranın açık kaynak yazılımının sahip olduğu devrim niteliğine vurgu yapıyor. Bu yazılım ile imerkeziyetsiz dijital açık defterde işlemlerin değiştirilemez, güvenli ve anonim kayıtları tutuluyor; doğrunun paylaşılan, tek bir kaynağı oluşturuluyor.

Bilgi sistemlerinde Doğrunun Kaynağı (SOT) terimi, veri objesi ile ilgili tam bir resim sunan güvenilir veri kaynaklarını ifade etmek için kullanılıyor.

Cameron’a göre, çok sayıda katılımcıya sahip bir ağda veri entegrasyonunu sağlayan bu sağlam ve güvene dayalı olmayan model, BTC’nin en eşsiz özelliklerinden birini oluşturuyor.

Hatanın kökü kazındı

Kripto para yorumcuları, nadirlik ve entegrasyona dair bakış açılarını, biraz da geçtiğimiz yaz altın sektöründe yaşanan sahtekarlık krizine karşılık olarak birbiriyle ilişkilendirdi.

Ağustos ayında, JPMorgan Chase gibi büyük bankaların kasasında yaklaşık 1.000 kilogramlık sahte altın külçeleri bulundu. Dolaşımda çok daha fazlasının bulunduğu tahmin ediliyor.

Bir kripto para yorumcusu konuyla ilgili şöyle belirtti:

“Güvenmediğiniz birine ürün gönderirken altını, ağırlığını ve saflığını ölçmeden bir ödeme yolu olarak kabul eder miydiniz? Bitcoin tam düğüm noktasını ‘sahte Bitcoin dedektörü’ olarak düşünebilirsiniz, Bitcoin’inizin ‘saflığını’ doğrulamak için ihtiyacınız olan tek şey bir Raspberry Pi.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.