Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,765.06
+2100.88
Ethereum
$3,552.61
+55.65
Litecoin
$95.66
+1.29
DigitalCash
$38.29
+0.55
Monero
$134.89
-1.83
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.45
+1.05
Dogecoin
$0.22
+0.03

Bitcoin ve Ether Arbitraj Dolandırıcıları Kıskıvrak Yakalandı

0 623

Bitcoin ve Ether Arbitraj Dolandırıcıları Kıskıvrak Yakalandı

Çinli yetkililer Wenzhou’da gerçekleşen büyük bir kripto para dolandırıcılık şebekesini çökertti. Suçluların lüks marka otomobillerine, villalarına ve 100 milyon yuan (yaklaşık 14,31 milyon dolar) tutarındaki yasa dışı yollarla elde edilmiş paralarına el konuldu.Toutiao tarafından yayımlanan habere göre çete, 2019’dan beri aktif. “Huobi Global Moving Brick Arbitrage HT Chinese Group Community” isimli Telegram kanal da dahil olmak üzere, birçok platformdan eriştikleri kişilerin paralarını ele geçirdiler.

ETH, BTC ve USDT çalındı

Haberde, dolandırıcıların sözde “yatırım planı” sundukları ve bu plan sayesinde zengin olduğu iddia edilen sahte kişileri insanlara tanıttıkları belirtiliyor.Dolandırıcılar, kurbanlarından kripto paralarını, sahte bir Huobi cüzdan adresine göndermelerini istedi. “Yatırımcıya” bunun karşılığında Huobi Token (HT) verileceği ileri sürüldü. Bu işlem için sahte bir HT bağlantısı oluşturuldu.

Çin polisi, “on binlerce” Ether (ETH), Bitcoin (BTC) ve Tether (USDT). dolandırıcılar tarafından ele geçirildiğini belirtti.Dolandırıcılar kurbanlara yatırdıkları paradan yüzde 8 garanti gelir edeceklerini söylediler.Yerel polise göre, 1.300’den fazla kişi program tarafından dolandırıldı. Soruşturma halen devam ediyor.

Arbitraj nedir? Nasıl yapılır?

Farklı piyasalarda farklı fiyatların oluşmasından yararlanarak, risksiz kâr elde etmek için değer varlığı alıp satma işlemine arbitraj denir. Temel mantık, ürünün piyasalarda farklı fiyatlardan işlem görmesini avantaja çevirmektir. Aynı ürünü düşük fiyattan satıldığı piyasadan satın alıp, yüksek fiyatla işlem gördüğü piyasada satma fikrine dayanır.Arbitraj yapan kişi, satın aldığı değer varlığını daha yüksek fiyatla satması durumunda kolay yoldan ve riske girmeden kâr elde eder.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.