Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,973.93
+632.09
Ethereum
$3,180.39
+33.33
Litecoin
$84.69
+0.47
DigitalCash
$30.84
+0.56
Monero
$121.39
+1.23
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.83
+0.01
Dogecoin
$0.15
0

Bitcoin İran ve Abd gerginliğinin ardından dahada değerleniyor

0 350

Bitcoin İran ve Abd gerginliğinin ardından dahada değerleniyor.

Bu haftanın başlarında, dünyanın amiral gemisi kripto para varlığının değer artışı, bir saat içinde 8.000 dolar seviyesinden 8.430 doların biraz üzerine çıktı. Bu son fiyat eylemi, İran hükümetinin Amerikan birliklerini barındıran Irak askeri üssüne bir füze saldırısı başlatmaya karar vermesinden sonra geldi . Bununla birlikte, İran’ın eylemlerine Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Batı’daki tartışmalı bir figür olan ve kendi ülkesindeki kitleler tarafından sevilen İranlı General Qassem Soleimani’yi ortadan kaldırma kararı tarafından yönlendirildiğinden söz ediyor . Bitcoin’in ( BTC ) toplam değeri bu yıl% 15 civarında arttı , ancak Başkan Trump geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray basın toplantısında İran’daki durumu hafife aldığından – Ortadoğu gücünün durmaya hazır olduğunu söyleyerek – para biriminin fiyatı 8.000 dolar işaretinin altına düştü. Bununla birlikte, Galaxy Digital’in Mike Novogratz ve Digital Asset Capital Management’ın Joshua Green’i de dahil olmak üzere bir dizi önemli figür, yukarıda belirtilen mitingin Irak’ta son zamanlarda ortaya çıkan olaylarla kesinlikle bağlantılı olduğu fikrine katılıyor gibi görünüyor .

Ayrıca keşfetmeye değer, Bitcoin’in fiyat artışının altın ve petrol gibi diğer güvenli liman varlıklarının değerinde bir artış izlemesidir . İşleri perspektife sokmak için, sarı değerli metal Mart 2013’ten bu yana en yüksek seviyelerine yakın işlem görüyor . Bu arada Brent Crude’nin fiyatı varil başına% 2.5 ila yaklaşık 70 $ arasında yükseliyor. ABD ve İran’ın artan askeri gerginlikleri nedeniyle petrol dağıtımının kesintiye uğraması. Konuyla ilgili düşüncelerini sağlanması, Mati Greenspan, QuantumEconomics.io kurucusu oldu alıntı dijital altın ve fiziksel malzeme arasındaki benzerlik esrarengiz” demek kadar. Bunlar temelde son büyük kısmında çok benzer bir desende hareket ettik yıl.”

İranlılar gerçekten Bitcoin’in gücüne inanıyor mu?

İran’da insanların Bitcoin’i ele geçirmeye çalıştıklarını iddia eden son zamanlarda internette yüzen tüm haber öyküleriyle, özellikle bölgede yükselen jeopolitik gerilimlerin ardından,  İran’ın dijital para birimi uzmanı ve Bitfolio Capital’in işletme müdürü – açık uçlu bir kripto hedge fonu. Şuna dikkat çekti:

2019 yazından sonra birçok İranlı, tüm madencilik haberleri ve bununla ilişkili elektrik kullanımı nedeniyle çeşitli devlet medyası ve gazeteleri tarafından kapsanan Bitcoin hakkında bilgi sahibi oldu. Kitlesel ölçekte Bitcoin, spekülatif bir alternatif varlık ve dijital para olarak görülüyor. ”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.