Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$61,392.06
-2559
Ethereum
$3,002.69
-87.58
Litecoin
$80.06
+0.9
DigitalCash
$28.09
+0.07
Monero
$118.12
-5.79
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.68
-0.64
Dogecoin
$0.15
-0.01

Bitcoin ile Satış Yapan Dijital Torbacılara Corona Virüs Şoku

0 253

Bitcoin ile Satış Yapan Dijital Torbacılara Corona Virüs Şoku .

Corona virüs salgını, dijital dünyanın arka sokaklarında Bitcoin karşılığında uyuşturucu ve diğer illegal materyalin satışını yapan darknet tüccarlarını da vurdu. Corona virüs salgını, dijital dünyanın arka sokaklarında Bitcoin karşılığında uyuşturucu ve diğer illegal materyalin satışını yapan darknet tüccarlarını da vurdu. Corona virüs salgınının patlak verdiği Mart ayında geleneksel piyasaların yanı sıra illegal piyasalar da ağır darbe aldı. 30 Mart tarihli Chainalysis araştırmasına göre, geçtiğimiz ayın ortasında COVID-19 salgını ve Bitcoin (BTC) fiyatında yaşanan sert düşüş neticesinde internetin karanlıkta kalan kısmında yapılan işlemler kayda değer biçimde düştü. Yapılan araştırmaya göre sadece 2019’un son üç ayında, darknet olarak bilinen ve Google aramalarında görüntülenmeyen, normal tarayıcılarla erişimin güç olduğu web sitelerinde 600 milyon dolara yakın alışveriş gerçekleşti. Bu işlemlerde çoğunlukla uyuşturucu, silah, çalıntı eşya gibi yasa dışı ürünler, tümüyle anonim olması nedeniyle Bitcoin karşılığında alınıp satıldı.

Corona virüs darknet’i de vurdu

Ne var ki Şubat ayında Çin’de başlayan ve hızla dünyaya yayılan Corona virüs salgını neticesinde bu işlemlerde önemli bir düşüş yaşandı. Üstelik araştırmaya göre tek sebep, Bitcoin fiyatında görülen sert düşüş değil. Darknet piyasalarındaki işlem hacminin beklenenden çok daha fazla düştüğünü kaydeden Chainalysis uzmanları, malı dijital torbacılara ulaştıran Meksika uyuşturucu kartellerinin tedarikte yaşadığı COVID-19 kaynaklı sorunların etkili olabileceğine dikkat çekiyor.

“Belki de insanlar kamu sağlığını ilgilendiren böylesi bir krizde uyuşturucu alımını azalttı. Öte yandan, satıcılar da düşüşe geçen BTC fiyatı nedeniyle satışları yavaşlatmış olabilirler.”

Araştırmaya göre Çin kendini toparladıkça, ülkedeki kripto borsalarında darknet piyasalarına gönderilen toplam kripto para tutarı da artışa geçti. Ancak Bitcoin fiyatına ilişkin darknet piyasalarındaki tedirginliğin tek seferlik bir durum mu yoksa kalıcı bir trend mi olduğunu zaman gösterecek.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.