Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,204.78
+120.24
Ethereum
$3,178.19
-33.13
Litecoin
$84.68
-0.37
DigitalCash
$31.39
-0.1
Monero
$121.41
+0.64
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$28.01
-0.15
Dogecoin
$0.16
-0

Pakistan’da bitcoin’e ilgi artıyor

0 377

Pakistan’da bitcoin’e ilgi artıyor.

Bitcoin şu anda Pakistan Devlet Bankası tarafından yasaklanmıştır ve işletmeler, bankalar ve diğer kuruluşların Pakistan İslam Cumhuriyeti yetki alanında bitcoin ticareti yapması yasa dışıdır.  

Ancak Pakistan, nüfusa göre dünyanın en büyük dördüncü ülkesidir ve nüfusun yaklaşık yüzde 50’si 15 ila 40 yaşları arasındadır ve yalnızca yaklaşık yüzde 4’ü 65 yaşın üzerindedir. Yani, Pakistan’da Bitcoin kullanım oranı hızla artıyor. Pakistan Devlet Bankası tarafından yasaklanmış olmasına rağmen hızlı bir şekilde. Pakistan’daki teknoloji endüstrilerinde çalışan birçok serbest çalışan Bitcoin ile ödeme alıyor. Bu da ülkeye daha fazla likidite getiriyor.

Ve ülkenin bir bölgesinden, hükümetin kendi fonlarını Bitcoin madenciliği çiftliklerine yatırmasına yol açacak olan düzenleyici ilerleme kaydedildi.

Bu kombinasyon, Pakistan’ı Bitcoin kabulü, düzenlemesi ve madencilik endüstrisi söz konusu olduğunda dünyanın en ilginç bölgelerinden biri haline getiriyor.

Pakistan’da Bitcoin Ticareti

Günlük hacimleri esnaf Bitcoin ve diğer cryptocurrencies hükümetin yasak olmasına rağmen Pakistan artmaktadır.

Bitcoin, Pakistan’daki Paxful ve LocalBitcoins gibi eşler arası borsalarda yoğun bir şekilde alınıp satılıyor . Serbest çalışanların bitcoinlerini daha sonra yüzde 5 ila yüzde 10’luk bir primle satacak paradan paraya değiştiriciler karşılığında sattıkları sosyal medya gruplarında ve çevrimiçi topluluklarda başka işlem parçaları da oluyor. 

Bitcoin şu anda Pakistan’ın hiçbir yerinde bir değişim aracı olarak kabul edilmiyor. Pakistan’da insanların bitcoin satın alabileceği, satabileceği veya ticaret yapabileceği tek bir düzenlenmiş, merkezi bitcoin borsası yoktur. Bu nedenle, serbest çalışanlar için bunu nakite çevirmek biraz zor ve riskli. 

Pakistan’da Bitcoin Madencilik Endüstrisi

Pakistan’daki Bitcoin ve kripto para madenciliği endüstrisi, hükümetin ülkedeki kripto para birimlerinin ticaretini ve madenciliğini yasakladığı Nisan 2018’e kadar gelişiyordu. 

Ancak Pakistan’daki madencilik sektörü, hükümetin bu yasağın yürürlüğe girmesinden bu yana madencilik çiftliklerini kapatmasına rağmen istikrarlı bir şekilde artıyor. Sonuçta, bu yasak, çoğu Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini madencilik yapmak için ViaBTC , Braiins ve Slush Pool gibi madencilik havuzlarını kullanan evde bitcoin madencilerini çalıştıran insan sayısında artışa yol açtı . 

2 Aralık 2020’de, ülkenin dört vilayetinden biri olan Khyber Pakhtunkhwa Eyalet Meclisi (KPK), kripto para birimlerini ve bitcoin madenciliğini yasallaştırma kararı aldı. Bu yılın başlarında KPK , devlet fonlarının bitcoin madenciliği için kullanılmasını onayladı . Yerel çıkış BOL News , KPK hükümetinin iki bitcoin madencilik çiftliği kuracağını bildirdi.

Rapora göre, “[KPK Bilgi Teknolojisi Danışmanı Ziaullah Bangash], hükümetin Pakistan’ın dijital para madenciliği alanında geride kalmaması gerektiğini düşündüğünü söyledi”. “İlk adımın [KPK] hükümeti tarafından atıldığını ve diğer illerin de aynı şeyi yapacağını söyledi.”

Özel sektörler ve yatırımcılar yakın gelecekte kesinlikle yeni madencilik çiftlikleri kuracaklar ve madencilik sektörü artık ülkenin en az bir ilinde yasallaştı.

Yine de Bitcoin madencileri burada bir engelle karşılaşabilir. Bir meydana gelmiş Pakistan güç sıkıntısı yıl ve düzenli güç kapatmalar için ülkede normal bir şeydir. Lahor ve Karaçi gibi büyük şehirlerde bile, gücün birkaç saatliğine kesilmesi kimseyi şaşırtmaz. 

Pakistan’da elektrik ucuzdur, ancak Pakistan’ın kuzey kesiminde küçük ölçekli hidro türbinlerden elektrik üretimi, kaldıraç için daha kolay ve daha uygun maliyetli olup, madencilerin kapanmalardan kaçınmasına yardımcı olabilir. 

Pakistan’da Bitcoin Eğitimi ve Dolandırıcılıktan Kaçınma

Asgari eğitim ve yanlış yönlendirilmiş düzenlemeler nedeniyle, Pakistan’daki kripto dolandırıcılık oranı – diğer gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi – gelişmiş ülkelerden daha yüksektir ve bu da onu dolandırıcıların faaliyet göstermesi için kolay bir pazar haline getirir. 

İnsanlar, 2017 bitcoin boğa koşusuna giden ve bu sırada ülkenin bitcoin ve kripto para yasağının en büyük faktörü haline gelen birçok dolandırıcılık projesini destekledi. OneCoin gibi dolandırıcılık projeleri , kısa sürelerde hızlı kar elde etmek için yatırım fırsatı olarak Pakistan’daki insanlara satıldı. Bu projelerin arkasındaki insanların çoğu, projeleri finanse eden ve paralarını yatıranlardan milyonları dolandıran, ancak daha sonra şirketin varlığının sona erdiğini öğrenen Pakistan-İngiliz vatandaşlarıydı.

Bu nedenle, Pakistan’da Bitcoin’in gelecekteki başarısının temel faktörü, insanların bu yeni teknoloji hakkında doğru eğitimi almalarını sağlamaktır, çünkü çoğu kişi hala Bitcoin’in bir aldatmaca ve bir tür “hızlıca zengin olma” planı olduğuna inanıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.