Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$61,610.99
-1732.24
Ethereum
$3,006.36
-74.66
Litecoin
$82.01
+3.21
DigitalCash
$28.07
+0.08
Monero
$115.17
-8.45
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.60
-0.64
Dogecoin
$0.14
-0.01

Milyarder İş Adamından U Dönüşü: Bitcoin Kendini Kanıtladı!

0 606

Milyarder İş Adamından U Dönüşü: Bitcoin Kendini Kanıtladı!

Ray Dalio, Bitcoin (BTC)’in dengeli ve çeşitlendirilmiş bir portföyde iyi oynayabileceğini itiraf etti. Böylece, kripto para dünyasının tanınan ismi Max Keiser, haklı çıkmış bulundu.

Ray Dalio, Bitcoin’i paranın amaçlarını yerine getiremediği için eleştirip kriptolara yönelik potansiyel bir yasağın olmasını öneriyordu. Ancak son zamanlarda BTC’nin yatırım portföylerindeki yerini kanıtladığını belirtti. İlginç bir şekilde Max Keiser, bu gelişmeyi aylar önce tahmin etmişti.

Ray Dalio’nun Bitcoin evrimi

Bridgewater Associates’ın kurucusu, geleneksel finans dünyasının sayısız diğer önde gelen temsilcileriyle birlikte açık bir şekilde Bitcoin’i eleştiriyordu. Dalio, önceden, varlığın şöhretli bir volatilitesi olduğuna dikkat çekmişti ve bundan dolayı bir değişim aracı olarak hizmet edemeyeceğini belirtmişti. Hatta geçtiğimiz yıl, kripto para biriminin “paranın amaçlarını yerine getirmediğini” iddia etti.

Bununla birlikte son aylarda önemli ölçüde daha açık fikirli görünmeye başladı. Hatta, “Bitcoin konusunda bir şeyler kaçırıyor olabileceğini” kabul etti. Yüz binlerce takipçisinden BTC konusunda bilgi istedi ve daha sonra BTC’yi altın ile karşılaştırdı.

Tanınmış BTC savunucusu ve Keiser Report’un sunucusu Max Keiser, Dalio’nun önceki yorumları için “yeni bir Bitcoin kullanıcısının eğitimi” ifadelerini kullanıp kripto dünyasını şaşırtmıştı.

Dalio, önceki BTC saldırıları için kamuoyundan özür dilemedi, düşüncelerinin yanlış olduğunu açık açık itiraf etmemiş olsa da; birkaç gün önce bazı noktalara değindi. Ayrıca dengeli ve çeşitlendirilmiş bir portföyün önemini vurgularken Bitcoin’in bir yatırım portföyünde yerinin olduğunu belirtti.

Yine de Dalio, BTC sahiplerinin bile altın gibi diğer varlıklara yatırım yapması gerektiğini vurguladı.

Keiser bu değişimi tahmin etmişti

Keiser, Dalio’dan gelecek olan potansiyel değişikliği ilk ima edenlerden biriydi. Efsanevi eski yatırımcı tarafından yapılan son olumlu yorumların ardından, CryptoPotato’da yer alan bilgilere göre, Keiser raporunun sunucusu şunları söyledi:

“HEDGE FON ENDÜSTRİSİ ÇOK REKABETÇİDİR. DALİO SÖYLEDİĞİNE İNANSIN YA DA İNANMASIN, BİTCOİN’İN BÜYÜSÜ, FİYAT YÜKSELDİKÇE ONU YÖRÜNGESİNE ÇEKİYOR.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.