Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,276.97
-2357.48
Ethereum
$3,151.18
-99.21
Litecoin
$83.68
-3.24
DigitalCash
$30.12
-1.49
Monero
$119.70
-1.79
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.23
-1.84
Dogecoin
$0.15
-0.01

Krizin Ortasında Bitcoin Fiyatı İçin Neler Bekleniyor? 11 Kasım BTC

0 607

Bitcoin fiyatı, 17.000 dolar seviyesinin üzerine çıkmadan önce haftalık en düşük 15,742 dolara kadar geriledi. Normal şartlarda Bitcoin, ayı piyasalarında konsolide etmek ve dibe vurmak için haftalardan aylara kadar bir zamana ihtiyaç duyar. Bu nedenle, şu anki 17.300 dolarlık fiyatın daha fazla BTC alma seviyesi olup olmadığını belirlemek zor.

Samuel Bankman-Fried FTX ve Alameda Research, birlikte tüm zamanların en büyük kripto para borsalarından ve piyasa yapıcılarından biri. İki kuruluşun çöküşü, FTX ve Alameda’ya maruz kalan kripto platformları arasında daha fazla çöküş korkusunu artırdı ve daha riskli varlıklar biriktikçe kripto pazarında olumsuz bir ralliye yol açtı.

FTX krizinden sonra Bitcoin fiyatı 13.000 dolara düşebilir!

Bir grup JP Morgan analisti, FTX’in düşüşünden sonra Bitcoin fiyatının 13.000 dolara düşebileceğini tahmin ediyor. Rakip borsalar FTX ve Binance arasındaki savaşın başlamasından bu yana Bitcoin fiyatı önemli ölçüde düştü ve yaklaşık %20 değer kaybetti.

Analistler, FTX likidite krizinin bir “marj çağrıları kademesini” tetikleyebileceğini ve Bitcoin’in yaz aylarında 13.000 doları görebileceğini söylüyor. Wall Street’teki analist grupları, devam eden kripto ayı piyasasının önümüzdeki günlerde yoğunlaşabileceğini ve daha düşük bir Bitcoin değerine yol açabileceğini tahmin ediyor. JP Morgan, likidite sıkışıklığının FTX-Alameda çöküşündeki en zorlu konu olmadığına inanıyor. Sorun, FTX değişimini desteklemek için yeterli sermayeye veya likiditeye sahip kuruluşların eksikliği olarak gösterilmekte.

JP Morgan analistlerinin açıklamaları şu şekilde:

Alameda Research ve FTX’in bariz çöküşünün neden olduğu bu yeni kripto kaldıraç azaltma aşamasını daha da sorunlu yapan şey, daha düşük sermayeli ve yüksek kaldıraçlı olanları kurtarabilecek daha güçlü bilançolara sahip kuruluşların sayısının azalmasıdır. Bu türev piyasası göstergesi, BTC panik satışının açık olduğu anlamına geliyor.

Türev piyasası için fonlama oranı, Bitcoin’in panik satışının veya teslimiyetinin bir göstergesi olarak kabul edilir. Fonlama oranı mekanizması, yatırımcıları teşvik ederek veya caydırarak kalıcı takaslarda kısa ve uzun pozisyonları dengelemek için borsa tarafından uygulanır. Yatırımcılar, açık pozisyonlara bağlı olarak fonlama oranları öder veya alırlar. Fon pozitifse, uzunlar şort öder ve bunun tersi de geçerlidir. Popüler analistler Dylan LeClair ve Sam Rule, türev piyasasındaki fonlama seviyelerinin tarihi en düşük seviyelere ulaştığını ve yatırımcıların dalgalar halinde çok kısa Bitcoin biriktirmesiyle ortaya çıkan bir teslimiyetin ilk işareti olduğunu belirtiyor.

CryptoQuant teknik analisti Tomáš Hančar, “spekülatif balinaların pozisyonları hakkında çok endişeli/korkmuş görünmediğini” belirtti. Hančar, büyük cüzdan yatırımcılarının Bitcoin’in son düşüşüne rağmen büyüdüğünü göstermekte. Kripto veri toplayıcı Santiment’ten alınan verilere göre, 1 ila 1000 BTC’ye sahip BTC adreslerinin sayısı bir hafta önce 907.000’den 917.000’e yükseldi. Adres sayısındaki artış, büyük yatırımcıların uzun vadeli güvenini simgelediği için önemlidir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.