Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,016.33
-1849.35
Ethereum
$3,022.84
-72.78
Litecoin
$80.49
+0.99
DigitalCash
$28.03
-0
Monero
$118.32
-5.06
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.75
-0.62
Dogecoin
$0.15
-0.01

Bu gelişme sonrası bitcoin fiyatı dibe vuracak

0 349

Bu gelişme sonrası bitcoin fiyatı dibe vuracak

JPMorgan stratejistleri, bir Bitcoin ETF’sinin sonunda ABD düzenleyicilerinden yeşil ışık alması sonucunda BTC’nin kısa vadede zarara uğrayabileceğine inanıyor. Grayscale gibi bazı firmalar ise yalnızca fiyat hasarından daha büyük darbe alacaktır.

ETF, Bitcoin boğa koşusuna zarar verebilir

Piyasadaki ETF eksikliğinden dolayı, Grayscale tröstleri kripto fonları üzerinde etkili bir şekilde tekele sahip. Tröst ayrıca, ürünün kullanım ve “kilit açma” özelliği nedeniyle hizmetleri için çok yüksek bir primle işlem yapar.

Bir ETF ile rekabetin ortaya çıkması, tröstlerden ani çıkışları ve GBTC’de bir düşüşü tetikleyebilir ve potansiyel olarak BTC üzerinde bir dalgalanma etkisi yaratabilir. JP Morgan stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou şunları söyledi:

“GBTC ÇIKIŞI VE PRİMİN DÜŞÜŞ, GBTC’NİN AKIŞI VE SİNYAL AÇISINDAN ÖNEMİ GÖZ ÖNÜNE ALINDIĞINDA; BTC İÇİN MUHTEMELEN KISA VADEDE OLUMSUZ ETKİLERE SAHİP OLACAKTIR.”

SEC’in özel bir kripto düzenlemesine gidecek olması ve eski başkan Jay Clayton’ın istifa etmesi ile, alandaki çoğu kişi ETF onayını gittikçe daha olası görüyor. VanEck, geçen yılın sonunda başka bir Bitcoin ETF girişimi başlattı. Bir ETF’nin onaylanması sadece bir an meselesi olabilir.

Bununla birlikte, stratejistler, böyle bir ürünün piyasaya sürülmesinin uzun vadede genel olarak Bitcoin üzerinde olumlu bir etkisi olması gerektiği konusunda hemfikirdi.

Ancak, Andreas Antonopoulos gibi yorumcular, bir Bitcoin ETF’sinin kurumlara orantısız bir oylama gücü vereceği ve potansiyel olarak merkeziyetsizliği ve projenin bütünlüğünü etkileyeceği konusunda uyarıda bulunmuştu.

BTC fiyatı derin bir düşüş yaşadı

Bu sırada, Bitcoin’in fiyatı büyük bir düzeltme ile karşı karşıyaydı. Dün akşam saatlerinde 40.000 dolar civarında iken düşüşe başlayan BTC, son 24 saatte neredeyse yüzde 20’lik bir kayıp yaşadı. Yazım sırasında 32.016 dolardan işlem görüyor.

24 saatlik BTC grafiği. Kaynak: CoinGecko
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.