Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$69,830.82
-556.07
Ethereum
$3,521.60
-51.23
Litecoin
$93.13
-3.24
DigitalCash
$37.97
-0.94
Monero
$135.47
-3.06
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$31.84
-0.52
Dogecoin
$0.21
+0.01

Bitcoin fiyatında yaşanan düşüşün sebebi hodler’lar olmayabilir

0 410

Bitcoin fiyatında yaşanan düşüşün sebebi hodler’lar olmayabilir .

Yapılan Bir araştırmaya göre Bitcoin fiyatında yaşanan güncel dalgalanmanın sebebi, ellerinde uzun süredir kripto para bulunduranlar değil. Bir araştırmaya göre Bitcoin (BTC) fiyatında yaşanan güncel dalgalanmanın sebebi, ellerinde uzun süredir kripto para bulunduranlar değil. Unchained Capital, 17 Mart’ta uzun süredir beklemede tutulan Bitcoin’lerin 2019 ve 2020’de yaşanan fiyat değişikliklerinin ardından hareket etmediğini açıkladı.

Dalgalanmaya Hodler’lar sebep olmadı

”Hodl dalgaları” grafiğinin son versiyonunu yayınlayan şirket, beş yıl veya daha uzun süredir saklanan Bitcoin arzının geçtiğimiz yıl arttığını ortaya koydu.

“Dalgalanma kesinlikle 5 yıldan uzun süredir Bitcoin HODL (tutmak) edenlerden olmadı. Bu kripto paralar kayboldu mu, yoksa sahiplerinin elleri çok mu güçlü?” diye belirtildi.

“Geçtiğimiz yıl boyunca elinde 5 yıldan uzun süredir kripto para bulunduranların sayısı yüzde 20,37’den yüzde 21,65’e, 233.800 BTC kadar arttı.”

Bitcoin hodl waves diagram

Bitcoin hodl dalgaları diyagramı. Kaynak: Unchained Capital/ Twitter

Hodl dalgalarına göre piyasayı 2019 yılındaki yükselişte veya mevcut çöküşte etkileyen işlemler, genellikle altı ay veya daha kısa süredir tutulan kripto paralar ile yapılmıştı. Unchained Capital, “Dalgalanmanın büyük çoğunluğuna altı ay veya daha kısa süredir harcanmamış Bitcoin’ler sebep oldu.” diye belirtti.

BTC madencileri pazar paylarını artırmayı hedefliyor

Gözlem kaynağı Coin Metrics de benzer çıkarımlarda bulundu. Fiyat çöküşünü atlatabilen madencilerin kendini Mayıs ayında yaşanacak blok ödülü yarılanmasından korumaya çalışacaklarını söyledi. Madenciler, bunun için her blokta küçük madencilerin artık almadığı kripto paraları alacak. Bitcoin madenciliğinin üretim masrafı, geçtiğimiz hafta 8 bin dolar civarını buldu. Wareing, “Neden ellerinden çıkartsınlar ki? Madencilerin yarısı vazgeçecek, yalnızca donanım kullanan madenciler ayakta kalacak ve böylece pazar paylarını iki katına çıkararak yarılanmayı etkilenmeden atlatabilecekler.” diye özetledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.