Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,204.78
+120.24
Ethereum
$3,178.19
-33.13
Litecoin
$84.68
-0.37
DigitalCash
$31.39
-0.1
Monero
$121.41
+0.64
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$28.01
-0.15
Dogecoin
$0.16
-0

Bitcoin dolandırıcılığı yapan şirket ele verildi

0 339

Bitcoin dolandırıcılığı yapan şirket ele verildi .

200 kişilik Ukraynalı Bitcoin (BTC) dolandırıcılığı organizasyonundan bir muhbir, 70 milyon dolarlık dolandırıcılığı ortaya çıkardı. Muhbir, şirket içi belgeleri ve kayıtları İsveçli gazete Dagens Nyheter’e gönderdi. Gazete, haberi 1 Mart’ta yayınladı.  Dolandırıcıların Avustralya, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık’taki yatırımcıları, Facebook ve bazı mobil oyun platformlarında reklamı yapılan sahte haberler yoluyla hedef aldığı söyleniyor. Sahte haberlerde, Gordon Ramsey, Hugh Jackman ve Martin Lewis gibi ünlülerin kriptoya yatırım yaparak servet elde ettiği de iddia ediliyor.

Muhbir, dolandırıcılığın Kiev merkezli Ukraynalı şirketi Milton Group tarafından yürütüldüğünü iddia etti. Şirketin Kiev’deki ofisleri, profesyonel telefon ve müşteri yönetim sistemleriyle donatılmış. Çağrı merkezi çalışanları, reklama tıklamalarının ardından dolandırıcılık mağdurları ile iletişime geçiyor ve kripto para, döviz ve emtia yatırımlarından büyük karlar vadediyorlar. Milton Group CEO’su Jacob Keselman, iddiaların doğru olmadığını söyledi. Keselman, Instagram profilinde kendisini ”Kiev Kurdu” olarak tanımlıyor.

Dolandırıcılar mağdurları borç almaya yönlendirdi

Muhbir, organizasyonun ”müşteriyi elinde tutma” ekibinden olduğunu ve günde 300 arama yaptığını söyledi. Müşterileri ”son kuruşuna kadar sömürmek” ile görevlendirilen muhbir, yaptığı işe göre komisyon alıyordu. Birçok farklı meslek ünvanı altında faaliyet gösteren ekip, çoktan tüm parasını kaybetmiş mağdurlara kurtarma hizmeti de teklif ediyor. Kabul eden mağdurlar bilgisayarına yazılım yüklemeye yönlendiriliyor ve yazılım, mağdurun çevrimiçi bankacılık bilgilerini çalıyor.

Dolandırıcılar, kimi zaman da vergi yetkilisi gibi davranarak mağdurdan uydurma vergi borçlarını ödemesini talep ediyor.

Her şeyini kaybedenler var

Organizasyon, iddiaya göre 2019 yılında 70 milyon dolar elde etti ve çoğu mağdur tüm birikimini kaybetti. The Guardian, reklamlara tıklamalarının ardından aranan dolandırıcılık mağduru 16 İngiliz ile iletişime geçti. Teresa adlı mağdur, şöyle belirtti:

“Bir süre farklı şirket tarafından arama yağmuruna tutuluyorsunuz. Sizi her gün, tüm gün, hafta sonları bile arıyorlar. Bir şirketle konuşurken öbürü arıyor.”

Dagens Nyheter, 67 yaşındaki İsveçli bir mağdur artık kira ve gıda masraflarını bile karşılayamadığını aktardı. Şirket içi belgelerde, mağdur hakkında ”Ödeme yapmak için evini sattı, hiç parası yok, ağlıyor.” diye belirtildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.