Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,820.05
+1407.73
Ethereum
$3,570.70
+75.38
Litecoin
$94.17
+0.1
DigitalCash
$38.24
+0.71
Monero
$135.15
-2.15
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.59
+0.72
Dogecoin
$0.22
+0.02

Bitcoin (BTC) Dominance düşüyor , Altcoin sezonu mu geldi ?

0 615

Bitcoin (BTC) Dominance düşüyor , Altcoin sezonu mu geldi ?

Kurumsal Bitcoin (BTC) yatırımcılarının daha geniş ölçekte tanıtılmasıyla atmosfer de değişmeye başladı. Bununla birlikte, kripto pazarını yönlendiren temeller aynı kalıyor. Bitcoin hakimiyeti altcoin ‘ler tarafından bastırılıyor.

Bitcoin’in 2017’deki tüm zamanların en yüksek (ATH) fiyatını ikiye katlayan tarihi fiyat artışının ardından, BTC hakimiyeti düşmeye başladı. Bitcoin hakimiyeti, BTC’nin temsil ettiği tüm kripto para ekosisteminin yüzdesidir.

Hakimiyet seviyesi ne kadar yüksekse, BTC’nin piyasa değeri, diğer tüm kripto para birimleri ile karşılaştırıldığında o kadar büyük olur. Bunun tam tersi de geçerlidir. Bitcoin yavaşlamaya devam ederken ve Ethereum ve merkezi olmayan finans (DeFi) öne çıkmaya başlarken, BTC Eylül 2020’den bu yana en düşük piyasa hakimiyet seviyesine tanık oluyor.

Çoğu altcoin yükseldi, Bitcoin hakimiyetinden pay aldı

Bitcoin son zamanlarda neredeyse %70’lik piyasa hakimiyetinin zirvesine ulaştı. Şimdi ise %62,5’in altına düştü. CoinMarketCap’in Bitcoin hakimiyet yüzdesi grafiğine bakıldığında, Bitcoin ve Ethereum fiyat hakimiyeti ile ters gittiği görülebiliyor.Bitcoin hakimiyeti düştüğünde, ETH’nin toplam piyasa hakimiyeti yaklaşık %11 artarak %16.5’in üzerine çıktı. Bitcoin etrafındaki hype yatıştıkça ve fiyat da düşmeye başlayınca; daha fazla yatırımcı ETH’ye yöneldi.

DeFi adaptasyonu patlıyor

Bir sürü yeni yatırımcının kripto alanına ilk kez dahil olmasıyla birlikte birçoğu şimdi Ethereum’un sunabileceği yetenekleri keşfediyor. Geleneksel finansal sistemle karşılaştırıldığında ETH bazı benzersiz çözümler sunuyor.2020, toplam kilitli değerin 1 milyar dolardan daha az iken 25 milyar doları aşmasına tanık oldu. Yeni merkezi olmayan borsaların, borç verme ve borçlanma platformlarının, sigorta kapsama platformlarının ve daha fazlasının tanıtılması, Ethereum’a yeni bir soluk getirdi.

Çözümler dünyaya akıllı sözleşme platformunun neler yapabileceğini gösteriyor. Nispeten yavaş işlem hızları ve yüksek işlem ücretleri ile bile, DeFi sektörü katma değerli ve rekabetçi bir piyasa olarak kendisini sağlamlaştırdı. Ethereum’da sayısız yeni platform büyüdü ve bazıları her gün milyarlarca dolar değerinde işlem gerçekleştiriyor. Geliştiriciler düzenli olarak yeni projeler başlatıyor.Birçok DeFi platformu, altcoin fiyatlarının tüm zamanların en yüksek fiyatlarına ulaştığını görüyor. Bu, düşüş yüzdesini kısmen açıklayan bir faktör olan BTC’nin hakimiyetinde yavaş yavaş azalmaya yol açıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.