Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,856.05
+3012.82
Ethereum
$3,100.23
+88.09
Litecoin
$80.89
-1.01
DigitalCash
$29.65
+1.36
Monero
$119.00
+3.18
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.09
+0.42
Dogecoin
$0.15
+0.01

Bitcoin 11.000 Dolar’ın altına düştü : İşte 3 Nedeni

0 315

Bitcoin 11.000 Dolar’ın altına düştü : İşte 3 Nedeni

Bitcoin fiyatı Perşembe günü % 6,2 düştü ve bir ay içinde ilk kez 11.000 $ ‘ın altına geriledi.Fiyat düşüşü , en büyük kripto para biriminin 2020 rallisini % 50’ye düşürdü ve satışları açıklamak için dijital varlık piyasası tüccarları ve analistleri gönderdi.

Analistlerin belirttiği üç neden:

1. Bitcoin, geleneksel pazarlarla senkronize bir şekilde düştü

Standard & Poor’s 500 büyük ABD hisse senetleri Endeksi, hafta başında yeni bir rekor seviyeye çıktıktan sonra Perşembe günü geriledi. Ağustos ayının son haftasında 881.000 ABD doları olan yeni işsizlik başvuruları gösteren bir rapor korkulandan daha iyiydi ve bu yılın başlarında pandeminin ortaya çıkmasından bu yana en düşük düzeydeydi – ancak yine de 2009 başındaki son durgunluğun en yüksek noktasını belirleyen 665.000 seviyesinin çok üzerinde. Pantheon Makroekonomisi rakamı “hala acımasız” olarak nitelendirirken, Navy Federal Credit Union ekonomisti Robert Frick, işgücü piyasasının “mücadele etmeye devam ettiğini ve Ağustos ayında düşen COVID-19 seviyelerine rağmen iyileşme göstermediğini” söyledi.

Kripto para birimi analiz firması TradeBlock’un kurumsal araştırma direktörü John Todaro şunları söyledi:

Hisse senedi satıcıları ile dijital para satıcıları arasında bir örtüşme olabilir. Bu sabah en büyük hisse senedi piyasası düşüşleri, perakende ticaret sevgilileri, Tesla ve FAANG isimleri [Facebook, Amazon, Apple, Netflix ve Alphabet, bir zamanlar Google] dahil olmak üzere teknoloji hisse senetleri. Bunun hisse senedi piyasalarında dijital para birimleri üzerinde daha fazla baskı oluşturabilecek daha geniş bir çöküşe mi yol açacağı yoksa sadece kısa vadeli bir düzeltme mi olacağı belirsiz. ” 

ekran görüntüsü-2020-09-03-at-10-35-17-am
Ekonomistler, haftalık ABD işsizlik başvurularının bu yılın başlarında ortaya çıkan salgından bu yana en düşük seviyeye düştüğünü, ancak “hala acımasız” olduğunu söylediler.
Kaynak: Çalışma Bakanlığı, St. Louis Federal Rezerv Bankası.

2. Bitcoin, DeFi’nin çözülmesinden dolayı aşağı çekildi

Tüccarlar, çoğu en büyük ikinci blok zinciri olan Ethereum’da yer alan merkezi olmayan finans veya DeFi’deki son spekülatif coşkudan kurtuldu. Fiyatları eter , Ethereum blockchain yerli para birimi, önceki gün açılan bir 7.6% Perşembe günü 8.3% değer kaybetti. Yine de, bu fiyat düşüşleri Temmuz’da% 54 ve Ağustos’ta% 25’lik artışları takip etti – özellikle Compound, Yearn.Finance ve SushiSwap gibi son zamanlarda başlatılan projelerde, DeFi’ye akan dolar miktarlarına ilişkin raporlar arasında – tüccarların dikkatini oruca çekti. büyüyen ve kazançlı ama riskli “verim çiftçiliği” arayışı. DeFi’de kilitlenen toplam değer Ağustos’ta iki katından fazla artarak 9.5 milyar dolara ulaştı, ancak DeFi Pulse web sitesine göre son birkaç günde bu miktar 9.1 milyar dolara düştü.

Kripto para brokeri BeQuant’ın araştırma başkanı Denis Vinokourov, bir e-postayla şunları söyledi: “Merkezi olmayan borsaların (DEX’ler) ve DeFi’nin merkezi borsadaki (CEX) duyguları etkilemeye başlayan seviyelere nihayet ulaştığı patlayıcı büyüme. ) stratosferik Ethereum ücretlerinin bir kombinasyonu ile tetiklenen satış ile emsaller. Ayrıca, PIZZA ve HOTDOG gibi bir dizi tokenin ardından Uniswap token ile ilgili pozisyonlardaki çok kalabalık ticaretin agresif bir şekilde çözülmesi, sadece birkaç saat içinde 6.000 $ ‘dan 1 $’ a dramatik bir şekilde düştü. Bunun nedeni muhtemelen aynı varlıkların teminatlandırılmış pozisyonları yapılandırmak için agresif bir şekilde kullanılır. Başka bir DeFi heartthrob SushiSwap’e benzer şekilde, bu ürünler de Uniswap klonlarıydı. DEX ve DeFi ticareti artık hobi amaçlı bir faaliyet değildir ve CEX alanına hakim olan bir dizi firma, son zamanlarda alfa oluşturmak için DeFi’ye girmiştir. Öyle ki, bir zamanlar pazarları ayıran Çin duvarı artık yerinde değil ve bir pazardan gelen duyarlılık diğerine akacak ve bunun tersi de geçerli. “

ekran görüntüsü-2020-09-03-at-11-05-54-am
DeFi’de kilitlenen toplam değer, Ağustos’ta iki katından fazla artarak 9.5 milyar dolara çıktı, ancak son birkaç gün içinde yaklaşık 9.1 milyar dolara geriledi.
Kaynak: DeFi Pulse

3. Madenciler bitcoinlerinin bir kısmını sattı

Bitcoin madencileri ve muhtemelen tüccarlar, blok zinciri ağının güvenliğini korumaya yardımcı oldukları için ödül olarak aldıkları kripto para birimlerinin bir kısmıyla ticaret yaparak masadan risk almaya karar verdiler. , Perşembe günkü satıştan önce, blok zinciri verilerinin , genellikle artan satış baskısının habercisi olarak görülen, Bitcoin değişim cüzdanlarına yüksek transferler gösterdiğini bildirdi . Bir blok zinciri veri analiz firması olan CryptoQuant’a göre, büyük bitcoin madenciliği havuzlarının izlenmesi, görünüşte olası bir satış için borsalara da aktarılan bitcoin’in artışını gösterdi.

CryptoQuant’ın kurucusu Ki Young Yu, bir Telegram sohbetinde şunları söyledi: “Madenciler iyi tüccarlardır. Bence teslimiyet değil, sadece satış fırsatları arıyorlar. Bitcoin fiyat rallisi isteyenlerle istemeyenler arasındaki madencilerin savaşı olacağını düşünüyorum. Bazı Çinli madenciler, madencilik karlılıklarının (ROI) farkına varıyorlar ve boğa piyasası nedeniyle yeni madencilik rakiplerinin sektöre katılmasını istemeyebilirler. “

ekran görüntüsü-2020-09-03-at-10-57-18-am
Büyük madencilik havuzlarından bitcoin çıkışı.
Kaynak: CryptoQuant
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.