Kullanıcılar, SushiSwap’in ani düşüşünün ardından kripto borsa Binance’i token’ı en başta listelediği için suçladı. Binance ise riskli projeleri destekleme kararının arkasında durdu.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, bir gönderisinde borsanın SUSHI gibi token ve projeleri listeleme kararını savundu:

“Sektörün liderlerinden biri olarak yeniliği destekliyoruz. Yenilik ile birlikte yüksek ödül şansı ve yüksek risk geliyor. Bazı projeler uçarken, bazıları başarısız oluyor. Aldığınız riski bu doğrultuda yönetin. Kripto kışında insanlara birikimlerini tutmalarını söylüyor. İşler kızıştığında ise insanlara son derece dikkatli olmalarını söylüyorum.”

SUSHI, anonim geliştiricisi Chef Nomi geliştirici fonundan bir miktar SUSHI sattıktan sonra 9,5 dolardan 1,13 dolara geriledi. Chef Nomi, protokolün kontrolünü FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’a devretti.

Merkeziyetsiz finans topluluğu, Chef Nomi’nin eylemlerini doğru bulmadı ve SUSHI satın alan bazı topluluk üyeleri, Binance gibi borsaları token’ı listeledikleri için suçladı.

Binance, DeFi projelerini uzun bir süredir destekliyor. Zhao, finansın geleceğinin DeFi olduğuna inandığını açıklamıştı.