Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,493.39
-2264.71
Ethereum
$3,161.10
-78.68
Litecoin
$83.46
-2.39
DigitalCash
$30.23
-1.19
Monero
$118.87
-2.79
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.38
-1.91
Dogecoin
$0.15
-0.01

Binance ceo’sundan Craig Wright’e sert sözler

0 313

Binance ceo’sundan Craig Wright’e sert sözler .

Binance CEO’su Changpeng Zhao, yakın zaman önce gönderdiği tweet’te, Bitcoin SV (BSV) kurucusu olan ve kendini Bitcoin’in (BTC) geliştiricisi ilan eden Craig Wright’ın bir sahtekar olduğunu düşündüğünü açıkça belirtti. Gerçekten de Wright, kripto para dünyasını Bitcoin’in mucidi olduğuna ikna etmeye çalışan ve bunun için de çeşitli yasal mücadelelere giren bir isim. Bu kapsamda Zhao,  Wright’ın sadece kendi itibarına değil aynı zamanda tüm kripto para sektörüne zarar verdiğini söyledi:

“Kendini Bitcoin’in kurucusu Satoshi Nakamoto olarak ilan ediyor, bu bir yalan. Bitcoin’in güvenilirliğine zarar veriyor ve tüm sektörümüz için bir utanç kaynağı.”

Satoshi Nakamoto “çok daha yetenekli”

Zhao, Wright’ın gerçekten Satoshi olması durumunda, bunu birçok açıdan kanıtlayabileceğini düşünüyor. Örneğin, Satoshi’nin özel (private) anahtarıyla bir işlem imzalayarak veya adresinden bir miktar Bitcoin göndererek somut bir kanıt sunabilirdi. Yine Wright, Bitcoin’in geliştiricisi olsaydı, Satoshi’nin Japon matematikçi Dorian Nakamoto olmadığını söylediği gibi P2P Foundation hesabıyla bir mesaj paylaşabilirdi. Konuyu şu şekilde özetledi:

“İddialarını kanıtlamak için en basit yolu bile kullanamadı. Bitcoin’in gerçek mucidi bundan çok daha yetenekli biri.”

Wright’ın, Bitcoin fork (çatallanma) projesi olan Bitcoin SV’nin de bir sahtekarlık olduğuna inanıp inanmadığı sorulduğunda Zhao,  projenin kodlarını ayrıntılı olarak incelemediğini ve bu nedenle yararlılığı hakkında yorum yapamayacağını söyledi. Yine de, coin’in – yararlı olduğunu varsaysa bile – “dolandırıcılık vakalarına maruz kalarak zarar gördüğünü” söyledi. BSV ile ilgilenen herkesin bir fork işlemi daha yapmasını ve isminin yenilenmesini önerdi. Nisan 2019’da Zhao’nun borsası, Craig Wright’ın Lightning Torch girişiminin arkasındaki Twitter hesabının kimliğini ortaya çıkarmak için Bitcoin SV’yi listelemeyi bıraktı.

Satoshi Nakamoto’nun kim olduğu önemli mi?

Wright, Satoshi Nakamoto olduğuna inanılan tek kişi değil. Diğer isimler arasında ünlü girişimci Elon Musk, bilgisayar bilimcisi Nick Szabo, kriptograf Hal Finney ve hatta bir devlet kurumu var. Bununla birlikte sektördeki isimlerin bazıları, Bitcoin’i kimin icat ettiği sorusunun hiç önemli olmadığını da söylüyor. Kripto türev piyasası ACDX kurucusu ve OKEx eski yöneticisi Andy Cheung, Wright’ın Satoshi olup olmadığının önemsizliğine vurgu yaptı:

“İster erkek ister kadın olsun, ister canlı ister ölü olsun, isterse bir grup insan olsun artık önemli olduğunu düşünmüyorum.”

Cheung, Satoshi’nin kimliğini açıklamasının büyük etki oluşturmayacağını ve kripto topluluğunun “bir imparator çıkarmaya çalışmadığını” açıkladı. Bitcoin’in şu anda topluluğun elinde olduğunu düşünüyor ve “Satoshi şu anda piyasayı yok etse bile, topluluk kendini yeniden inşa edip sistemi devam edebilir” fikrini savunuyor. Cheung, hangi kripto para biriminin en yüksek değere sahip olduğuna piyasanın karar verdiğine dikkat çekti ve “BSV’nin BTC’den daha üstün olduğunu kanıtlayabiliyorsa, bununla ilgili herhangi bir sorun görmüyorum” dedi. Cheung, Bitcoin’in piyasaya hakim olduğunu ve topluluğun inandığı görüşleri temsil ettiğini de sözlerine ekledi.

“Satoshi kim mi? Kimin umurunda?”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.