Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,132.57
-498.71
Ethereum
$3,066.38
-36.87
Litecoin
$82.63
+1.21
DigitalCash
$29.97
+0.44
Monero
$118.62
+1.35
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.38
-0.02
Dogecoin
$0.16
0

Binance, Bitcoin ile Geleneksel Borsalar Arasında Kısa Vadeli Benzerlik Yakaladı

0 327

Binance, Bitcoin ile Geleneksel Borsalar Arasında Kısa Vadeli Benzerlik Yakaladı .

Binance Research tarafından yayımlanan raporda, Bitcoin ile geleneksel finans piyasaları arasında kısa vadeli bir kolerasyon tespit edildi. Binance Research tarafından yayımlanan yeni bir raporda, 2020’nin ilk çeyreğinde Bitcoin ve ABD hisse senetleri arasında “orta” seviyede pozitif bir korelasyon görüldü. Her ikisi de altın hareketleriyle örtüşmüyor. Bitcoin, yılın ilk çeyreği boyunca yüzde 10 düştü, ancak yine de yüzde 19 düşüş yaşayan S&P 500’den daha iyi performans gösterdi. Rapora göre korelasyon, iş günü gelirlerinde gözlendi. 0,57 gibi orta yüksek bir oran yakalandı. Altın ve uzun vadeli bonolar sırasıyla yüzde 8 ve yüzde 23 oranında artarken diğer piyasalarda hiçbir benzerlik gösterilemedi. Binance Research analistleri, “Hodler”lar için iyi bir haber vererek raporlarını sonuçlandılar:

“Bitcoin, 2020’nin ilk çeyreğinde ABD hisse senetleri ile önemli bir pozitif korelasyon sergilemesine rağmen, bu yüksek korelasyon katsayısının orta ve uzun vadede devam etmesi pek olası değil.”

Bu durum, yatırımcılara Bitcoin’in borsa ile benzerliğinin azaldığını ancak ilk birkaç ay aynı yönde ilerlediklerini söyleyen Pantera Capital Dan Morehead’in CEO’sunun analiziyle de örtüştü.

Diğer korelasyonlar

Bitcoin ve Ethereum arasında 0,93 ile rekor düzeyde bir korelasyon yakalandı. Link ve XTZ gibi başlıca kripto para birimlerinden sadece birkaçı, özellikle projeye özgü gelişmeler nedeniyle genel olarak olumlu kazanımlar elde ettiler. Rapor, Bitcoin’in geleneksel piyasalarla benzer ilerlemeyen bir varlık olup olmadığı konusunda devam eden tartışmaya da açıklık getirdi. Bitcoin savunucuları, BTC’nin kriz sırasında geleneksel pazarlarla birlikte hareket ettiği için hayal kırıklığına uğramışlardı. Ancak son zamanlarda ufak tefek işaretler görülmesine rağmen Bitcoin daha bağımsız bir yol izliyor. Çoğu altcoin, Bitcoin ile ve Bitcoin de bir süreliğine geleneksel piyasalarla korelasyonlu biçimde ilerlediğinden, altcoin’ler dolaylı olarak geleneksel varlıklarla benzer yol izlediler. Kripto para sektörü Corona virüs pandemisinden önce ilk çeyrekte güçlü işaretler göstermişti. Ocak ayında yüzde 30 değer kaybının akabinde, mart ayının ortalarında yıllık en yüksek seviyeye göre yüzde 46’lık piyasa çöküşü gözlendi. Yaşanan düşüşün ardından endeks bugüne kadar hep bir iyileşme eğilimi göstererek istikrar kazandı ve neredeyse yüzde 30 arttı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.