Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,493.39
-2264.71
Ethereum
$3,161.10
-78.68
Litecoin
$83.46
-2.39
DigitalCash
$30.23
-1.19
Monero
$118.87
-2.79
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.38
-1.91
Dogecoin
$0.15
-0.01

Binance Araştırdı: Bakkt Bitcoin’in Düşüşünün Etken Faktörlerinden Biri

0 532

Binance Araştırdı: Bakkt Bitcoin’in Düşüşünün Etken Faktörlerinden Biri

Dev kripto para borsası Binance’in son araştırması kurumsal alım satım platformu Bakkt’ın, Bitcoin’in yüzde 20’lik düşüşünün sebeplerinden biri olduğu teorisini destekliyor.

Borsanın analiz kolu Binance Research’ün güncel piyasaya genel bakışı Bitcoin’in geçen haftaki değer kaybından başlıca sorumlu tuttu.

Binance: Bakkt Bitcoin’in düşüşünün etken faktörlerinden biri

Bitcoin vadeli işlemleri 23 Eylül’de başlattı. Üç gün sonra BTC/USD paritesi 10 bin dolar civarından 8 bin doların altına hızlı bir düşüş yaşadı.

Yorumcular, yöneticilerin Bitcoin piyasalarını geliştirme sözü vermesine rağmen düşük işlem hacmiyle başlayan platformun performansına şaşırmış gözükmüyorlardı. Binance Research şöyle özetledi:

“Birçok ‘kripto gözlemci’ tarafından, kripto para ve dijital varlık piyasalarına kurumsal yatırımcı çekecek alternatif  bir kanal olduğu şeklinde övülüyordu. CME vadeli işlemler örneğinde de gördüğümüz gibi gelecekte bunu tabi ki başarabilir. Kısa vadede ise Bakkt’ın tam bir hayal kırıklığı olan başlangıcı mevcut fiyat gerilemesinin etken faktörlerinden biri oldu.”

JPMorgan risklere dikkat çekti

İddiayı kripto sektörünün dışındaki kaynaklar da destekliyor. Bloomberg’in 27 Eylül’deki haberine göre JPMorgan şöyle belirtti:

Beklenmedik bir şekilde piyasaya olan etkisiyle ilgili değerlendirmelere bazı yönlerden katıldı. Şirket sosyal medya hesabında Bitcoin fiyat gerilemesini ”fiyat keşfi gözlerinizin önüne seriliyor” şeklinde tanımladı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.