Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$65,101.77
-1855.1
Ethereum
$3,206.95
-42.53
Litecoin
$85.02
-0.01
DigitalCash
$30.86
-0.69
Monero
$121.38
-2.09
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.18
-1.21
Dogecoin
$0.16
-0.01

Beklenen haber geldi. Cardano ağı bugün güncelleniyor

0 410

Beklenen haber geldi. Cardano ağı bugün güncelleniyor .

Cardano (ADA) ağı, 20 Şubat’ta planlanan bir güncelleme gerçekleştirecek ve iyileştirilmiş mutabakat mekanizması Ouroboros BFT’yi uygulamaya koyacak. Güncelleme, mevcut Byron devri ve mainnet’te staking’in başlatılacağı Shelley arasında bir geçişi temsil ediyor.

IOHK tarafından 19 Şubat’ta duyurulan güncelleme, Perşembe günü İngiltere saatine göre akşam 9:44’te gerçekleştirilecek. Ağda, ekibin ”planlı ve denetimli bir protokol güncellemesi” olduğunu vurguladığı bir hard fork yaşanacak.

Ouroboros BFT nedir?

Yeni protokol, şu anda Cardano’nun mainnet’inde aktif olan orijinal Ouroboros ”Classic”in geliştirilmiş versiyonunu teşkil ediyor. Ouroboros, güvenli bir hisse ispatı mutabakat protokolü olsa da, orijinal versiyon merkeziyetsizlik konusunda bazı ödünler verdi. Örneğin, onaylayıcıların listesi mevcut durumda sabit ve sıralamaları önceden biliniyor. Cardano’nun Shelley devri, ”çalışan çarkları” ortadan kaldırmaya ve topluluğun blok onaylayıcılarına staking yoluyla karar vermesine olanak sağlamaya odaklanıyor. Ouroboros Praos, onaylayıcıları bozmayı zorlaştıracak bazı özellikler de ekleyecek. Cardano, iki büyük dönem arasında geçişi iki hard fork’a bölmeye karar verdi. Karar, ağ hizmetinde kesinti olmayacağından emin olmak için alındı.

Cardano ekibi, Shelley planlarında oldukça geride kaldı. Shelley’nin 2019 sonundan önce başlatılması bekleniyordu fakat ekip, Aralık ayında ancak testnet’ini başlatabildi. Testnet, Shelley’e hazırlık için önemli bir adımdı ve güvenli bir çevrede staking topluluğu oluşturulmasına yardımcı oldu. Cardano, zaman çizelgesi tahminlerini iyileştirmek adına hard fork’u planlanan tarihte gerçekleştirdi. IOHK CEO’su Charles Hoskinson, Ocak ayında güncellemenin Şubat ortasında gerçekleştirileceğinin sözünü vermişti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.