Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$69,720.33
-1050.08
Ethereum
$3,532.12
-55.94
Litecoin
$99.24
+3.5
DigitalCash
$38.37
-0.2
Monero
$135.22
-2.65
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.08
-0.25
Dogecoin
$0.21
-0

Avrupa uzay ajansından madencilik projesine destek

0 353

Avrupa uzay ajansından madencilik projesine destek .

Bitcoin (BTC) henüz Ay’da kullanılmaya hazır hale gelmemiş olsa da, altında yatan blockchain teknolojisi uzayda günbegün daha fazla kullanılıyor. Uzay araştırmaları yapan hükümetler arası kuruluş Avrupa Uzay Ajansı (European Space Agency – ESA), madencilik sektörünü güçlendirmeyi amaçlayan yeni bir blockchain projesine fon sağladı. Blockchain teknolojisi uygulamalarına katkıda bulunmasıyla tanınan ESA, uydu verilerini ve blockchain’i birleştirerek madencilik sektörü için veri şeffaflığını artırmak için İskoç girişimi ​​Hypervine ile ortak bir projede finansör oldu. Haber, Oil & Gas Middle East isimli petrol ve doğal gaz odaklı haberler yapan yayın tarafından duyuruldu.

Madencilikte ölümcül kazaların önlenmesi hedefleniyor

Proje kapsamında, madencilik verilerine ait birleşik ve değişmez bir veri tabanını sunularak madencilik sektöründe yanlış hesaplamaların, potansiyel felaket veya ölümcül kazaların önlemesi sağlanacak. Proje, madencilik ekiplerinin ve yan kuruluşlarının değiştirilemez bir deftere net bir şekilde veri kaydetmelerini sağlayan ve en küçük veri değişikliklerinin oluşturacağı sorunları ortadan kaldıran Hypervine teknolojisine dayanıyor. Özellikle, madencilik firmalarına güvenilir ve koordineli veri kaynağı sağlamak için bu proje geliştirilmiş. Uydu kaynaklı bilgilerin, farklı konumlardaki birden fazla ekip tarafından çapraz kontrol edilmesi gereken kağıt tabanlı verilerle birlikte dağıtık deftere kaydedilmesini sağlıyor. Madencilik şirketleri, parçalara ayrılmış kaynaklardan verileri doğru biçimde elde etmek için aylar harcayabiliyorlar. Blockchain destekli uydu veri tabanı projesi ise madencilik sektörünün maliyetlerini azaltmak için tasarlanmış.

Çevreye duyarlı proje

ESA destekli proje, veri doğruluğunu artırmak, insan hatasını ve potansiyel riskleri azaltmak dışında, operasyonel verimlilik de sağlayarak karbon emisyonunu azaltıyor ve bu yönüyle çevreye duyarlı hale geliyor. ESA Space Solutions teknik görevlisi Beatrice Barresi, madencilik için uydu tabanlı verilerin kullanımında potansiyel gördüğünü, bu tür girişimlerin blockchain gibi teknolojilerle genişletilmesinin daha iyi ticari sonuçlar sağlayacağını düşünüyor. Barresi şöyle söylüyor:

“Taşocaklarının daha güvenli, daha temiz ve daha hesap verebilir hale gelmesi temel hedefimizdir. Hipervine gibi şirketlerle çalışmak, bu hedeflere ulaşmamızı sağlarken, birçok sektördeki standartları geliştirmemizi de sağlıyor. Bu projede Hypervine ile çalışmak harika oldu ve önümüzdeki aşamaları dört gözle bekliyoruz.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.