Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,245.01
+550.14
Ethereum
$3,562.26
+47.89
Litecoin
$94.18
-1.61
DigitalCash
$38.84
+0.84
Monero
$136.71
-0.99
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.28
+0.16
Dogecoin
$0.21
+0.02

Avrupa Merkez Bankasından Bitcoin yorumu

0 545

Avrupa Merkez Bankasından Bitcoin yorumu

ECB başkanı Christine Lagarde, merkez bankalarının yakın gelecekte Bitcoin tutmasının “pek olası olmadığını” söyledi.

Bankalar Bitcoin Tutmayacak

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde Çarşamba günü şaşırtan bir açıklama yaptı. Lagarde Bitcoin için “gerçek bir para birimi değil” dedi. Ayrıca Lagarde, merkez bankalarının yakın zamanda rezerv para birimi olarak BTC’yi tutmayacağını da sözlerine ekledi.

The Economist’in ev sahipliğini yaptığı bir konferans görüşmesinde Lagarde konuyla ilgili şöyle diyor:

“Bu pek olası değil. Bu nedenle bankaların BTC tutmayacaklarını söyleyebilirim.”

Çarşamba günkü yorumlar, Lagarde’ın Bitcoin hakkındaki son yorumlarıydı. Ayrıca Ocak ayında, Lagarde ilginç sözler sarf etmişti.

Lagarde Bitcoin’in kara para aklama da dahil olmak üzere bazı “komik işler” için kullanıldığını vurgulamıştı. Diğer taraftan Lagarde kripto para birimi üzerinde daha fazla düzenleme çağrısı yaptı.

Ancak bu, gelecekte dijital para birimi için yer olmadığı anlamına gelmez. Çünkü pandeminin ekonomileri daha hızlı dijital benimsemeye itti gerçeği karşımızda duruyor. Ayrıca yaklaşık dört yıl içinde hazır bir dijital euro para birimi olabileceğini Lagarde zaten söylemişti.

Lagarde’ın Yorumları

Lagarde’ın yorumları, ekonomik iyileşme hakkında geniş kapsamlı bir tartışmanın parçası olarak geldi.Lagarde, ABD’de ve çoğu ülkenin 2022’ye kadar teşviklere ihtiyaç duymasını beklediği Avrupa’da teşvik tedbirlerinin alınmasından yana konuştu. Üye devletleri uzun vadeli düşüşlerden kaçınmak için mali harcamaları sürdürmeye çağırdı.

Lagarde, “Hem üye devletler hem de genel olarak Avrupa, ekonomilerimize en azından 2021 boyunca ve muhtemelen sonrasında mali destek sağlamaya devam etmelidir.” dedi.Ayrıca, 2023 yılına kadar salgın öncesi seviyelere ulaşmasını beklemediği enflasyon konusunda endişeli olmadığını söyledi. Lagarde, Avrupa’daki mali teşvik ile Başkan Joe Biden’ın ABD’de önerdiği 1,9 trilyon dolarlık büyük teşvikin karşılaştırılmasına karşı uyarıda bulundu.

Lagarde, “Unutmayalım ki dünyanın bu bölgesinde iki katmanımız var. Ulusal katman. Ardından bölgesel, pan-Avrupa katmanına sahip olduğunuz yer.” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.