Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,631.40
-952.32
Ethereum
$3,133.90
-40.35
Litecoin
$83.17
-1.67
DigitalCash
$30.29
-0.34
Monero
$118.85
-1.7
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.18
-0.66
Dogecoin
$0.15
-0

Andreas Antonopoulos, Bitcoin’in Düşeceğini 2 Ay Önceden Söylemişti

0 390

Andreas Antonopoulos, Bitcoin’in Düşeceğini 2 Ay Önceden Söylemişti .

Kripto para sektörünün ünlü simalarından Andreas Antonopoulos, Bitcoin’in yüksek değer kaybı yaşayacağını 2 ay önceden haber vermişti. Küresel ölçekte yaşanan finansal kargaşanın ardından Bitcoin (BTC) son dönemlerin en büyük düşüşlerinden birini yaşadı. Sektörün önde gelen isimlerinden biri, yaşanan bu düşüşü iki ay önce tahmin etmişti. 3 Ocak tarihinde, “What Bitcoin Did” isimli podcast programında resesyon veya benzer bir olayın etkisi hakkında konuşan Andreas Antonopoulos haklı çıktı.

Antonopoulos: BTC yatırımcıları düşüş potansiyelini “anlayamıyor”

Açıklamasında, “Çoğu insanın fark etmediği şey, kripto para birimlerinin çöktü mü sert çökeceğidir” ifadelerini kullandı.

“Sert biçimde çökmesinin sebebi; girişim sermayesi, kurumsal yatırımlar ve özel yatırımların çoğu bireylerden geliyor. Bu bu meblağların kaynağı ucuz para, harcanabilir gelir ve portföylerdeki fazla nakit gibi yerler. Ekonominin diğer bölümlerinde olduğu gibi bu alanlar kuruyacak.”

Bahsi edilen senaryo, bu hafta yaşanan piyasa mantığı ile tuhaf biçimde örtüşüyor. Bazı piyasalar 1987’den beri en kötü günlerini gördükten sonra Bitcoin, bazı borsalarda yüzde 60’lık düşüşle 3.600 dolara kadar düştü. Yorumcular bu duruma açıklama yapmak için uğraşırken Antonopoulos, zaten böyle bir senaryonun yaşanacağını önceden haber vermişti.

“İnsanlar korktuğunda, bir durgunluk olduğunda yatırımlarını geri çekiyorlar ve kriptodan da geri çekilecekler” diye devam etti.

Ekonominin Titanik Anı

Sadece ocak ayında, Bitcoin’in fiyat paritesini korumak için günde yaklaşık 18 milyon dolarlık  satın alma gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.

“Bu açıdan bakıldığında, bir durgunluk yaşadığımız anca birinci dereceden etki kriptonun çöküşüdür, çünkü tüm likidite kurur ki, bu da durgunluğun klasik bir etkisi ve belirtisidir.”

Bitcoin’in güvenli liman olma şansı bulunsa da, teknik bilgisi az olan yatırımcılara erişmenin ve depolamanın zorluğu, benimsenme ve fiyat istikrarına engel oluşturuyor.

Antonopoulos şu sonuca vardı:

“Bütün bunlar, cankurtaranımızın gerçekten küçük olduğunu ve kurtarılmaya ihtiyaç duyan çok sayıda kişi olduğunun belirtisi.”

BTC/USD paritesi, perşembe günkü tarihi kayıpların bir kısmını telafi etmeyi başardı, ancak haber yayına hazırlanırken hala yüzde 9 düşük seviyedeydi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.