Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,493.39
-2264.71
Ethereum
$3,161.10
-78.68
Litecoin
$83.46
-2.39
DigitalCash
$30.23
-1.19
Monero
$118.87
-2.79
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.38
-1.91
Dogecoin
$0.15
-0.01

Dogecoin Kurucusundan FTX’in Çöküşü Hakkında Yorumlar

0 422

Dogecoin’in (DOGE) yaratıcısı Billy Markus, FTX’in eski CEO’sunun kurtarma planlarıyla alay eden paylaşımlarda bulundu.

Dogecoin’in ünlü programcısı ve yaratıcısı Billy Markus, FTX’in eski CEO’sunun kurtarma planlarıyla alay. Twitter’da Shibetoshi Nakamoto adıyla anılan Billy Markus, FTX CEO’sunun mevcut durumuna ilişkin duruşunu açıkladı.

Doge yaratıcısı, FTX çöküşü hakkında ne düşünüyor?

Dogecoin yaratıcısı, Eski FTX yöneticisine FTX çöküşüne karıştıktan sonra ikinci bir şans verilmemesi gerektiğini söyledi.

Yakın tarihli bir tweet’te Markus şunları yazdı:

“Evet, sizi bilmiyorum çocuklar, ancak çok büyük dolandırıcılık yapan insanlara tekrar çok büyük dolandırıcılık yapmaları için ikinci bir şans vermemiz gerektiğini düşünmüyorum. İş bitti. Herkes senin gerçekte ne olduğunu biliyor. Kaybettin. İyi günler efendim.”

Özellikle FTX kripto borsasının son çöküşünden sonra çok fazla hareketlilik oldu. Kripto borsasının çökmesi biraz sürpriz oldu ve çoğu kişi buna inanamadı. En popüler meme kripto para birimi Dogecoin’in (DOGE) kurucusu Billy Markus ise kesinlikle aynı fikirde değil. 13 Kasım 2022’de Markus, Twitter’da açıklamalarına devam etti ve Satoshi Nakamoto hesabı aracılığıyla FTX’in düşüşü hakkındaki görüşünü belirterek bir gönderi paylaştı. Ayrıca en başta Dogecoin’i yaratma nedenini de yineledi.

FTX’in düşüşüne daha geniş bir perspektiften bakıldığında, suçun FTX CEO’su olduğu belirtilmekte. Raporlara göre, kripto borsası kullanıcı fonlarını finansman, birleşme ve satın almalar, krediler vb. için kullandı. Müşteriler paralarını çekmeye başlayınca şirket likidite sorunuyla karşı karşıya kaldı ve çöktü.

FTX, para çekme işlemlerini durdurdu ve ardından, daha önce başarısız olan diğer birçok kuruluş tarafından tekrarlanan bir model yaşadı. FTX, 11 Kasım 2022’de Bölüm 11 iflas başvurusunda bulundu ve CEO Sam Bankman-Fried istifa etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.