Devasa ölçekte Bitcoin (BTC) işlemlerini bu sıralar daha sık görür olduk. Yüksek meblağlı kripto para transfer işlemlerini haber veren bot’lar, üç işlemde 1,2 milyar dolar aktarılınca alarm zillerini çalmaya başladı.Twitter üzerinden 11 Haziran’da paylaşım yapan Bitcoin Block Bot, ortalama tutarları 437 milyon dolar olan arka arkaya üç işlemi duyurdu. Bilinmeyen hesaplar arasındaki toplam 132.255 BTC (yaklaşık 1,25 milyar dolar) tutarındaki işlem dikkatlerden kaçmadı.Peşi sıra atılan üç tweet ile transferleri duyuran hesap şu gönderileri yaptı:

İlk transfer işleminde 44.235 BTC hesaplar arasında transfer edilirken, ikinci işlemde 44.085 BTC, üçüncü işlemde ise 43.935 BTC aktarıldı. İşlemlerin tamamı, 634.133 numaralı blokta gerçekleşti.

Sembolik bir transfer ücreti

Transfer edilen tutarlar astronomik olsa da işlem başına ödenen ücretler 1,84 dolar olarak hesaplandı.Özellikle üç gündür manşetlerden düşmeyen Ethereum ağında nedeni bilinmeyen biçimde ödenen devasa ölçekteki transfer ücretlerinin konuşulduğu şu günlerde, toplam 1,2 milyar dolarlık transfer işlemine birkaç dolarlık işlem ücreti ödenmesi de dikkatlerden kaçmadı.İşlemlerin kime ait olduğu konusundan bahsedilen Reddit başlığında ortaya atılan iddialar arasında büyük bir borsanın, kurumsal yatırımcının ya da saklama hizmeti sunan bir sağlayıcının olabileceği tartışılıyor. Zira hesap daha önce de benzer biçimde büyük ölçekli işlemler gerçekleştirmiş.

Bitcoin Fiyat Endeksi: 1 Bitcoin Kaç TL? (BTC TL)

Balinaların sayısı hızla artıyor

Glassnode tarafından yayımlanan raporlara göre, büyük Bitcoin yatırımcılarının mevcut sayısı 2016’nın başlarındaki seviyelere ulaştı. Haberi yapıldığı üzere, 1.000 ve daha fazla BTC sahibi Bitcoin balinalarının sayısı son iki yılın zirvesinde geziniyor.Glassnode’un bir başka raporunda, uzun BTC pozisyonlarında önemli bir artış görüldüğü ifade edilmişti. Rapora göre, uzun pozisyon alan yatırımcılar, her gün pozisyonlarına ortalama 75.000 BTC ekliyor.