Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,467.55
-1098.2
Ethereum
$3,553.63
-54.35
Litecoin
$104.25
+8.94
DigitalCash
$39.98
+1.66
Monero
$135.29
-0.63
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$34.28
+1.61
Dogecoin
$0.22
-0

AkBank Dijital Para İzni Aldı

0 1.312

Akbank’a BDDK tarafından dijital para izni verildi. İzinle birlikte yan kuruluş olarak varlık gösteren AkÖde, dijital para ihraç ve ödeme yetkisine sahip oldu.

Akbank, Ripple (XRP) teknolojisiyle işbirliği içerisinde çalışıyor. Kendi dijital para ve ödeme hizmetleri şirketini kuran banka, aldığı izinle faaliyetlerini artırmayı planlıyor.

AkÖde Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. adındaki yan şirketin sermayesi 12 milyon TL seviyesinde. Kendine ait sahip olduğu dijital para hizmetleriyle birlikte, resmi olarak faaliyet gerçekleştirebilecek.

BDDK kurulu tarafından Akbank T.A.Ş tarafından, AkÖde’ye operasyonal ve danışmanlık hizmetlerinin sağlanması kararlaştırıldı.

İzin Dijital Para Yetkilerinin Önünü Açabilir

Dijital paralar konusunda çoğu şirketin ve bankanın çekimser olmasının önü, verilen izinle aşılabilir. Ripple ile işbirliği yaptığı süreden itibaren olumlu gelişmelere imza atan Akbank, bu konuda yol gösterici konumda bulunacak.

Hem ihraç hem de ödeme yetkilerinin mevcut olması sayesinde, diğer bankalar da yan kuruluşla birlikte BDDK iznine sahip olabilirler. Resmi olarak verilen izinler global olarak cesaretlendirici role sahip.

Türkiye’de Dijital Para Ekosistemi Değişkenlik Gösterebilir

Dijital para ekosisteminde yer alan kurum ve kuruluşların etkinliklerini artırmalarıyla, değişimlerin yaşanması muhtemel.

Yakın süre içerisinde sürpriz isimlerden gelecek kripto hamleleriyle beraber Akbank’a benzer hizmetler izin alabilir.

Akbank Öncü Konumda

Ripple ile yaptığı işbirliğiyle kripto para teknolojisine yakınlığını gösteren Akbank, Türkiye’de öncü konumda.

Dijital paralar üzerine hizmetlerinin de BDDK onayı alması sayesinde faaliyet alanları genişleyecek. AkÖde’nin sahip olduğu ayrıcalıkların tamamı dijitale yönelik.

Faaliyet kapsamının geliştirilmesi ve hizmetlerin küresel pazarla aynı seviyeye ulaşması fark yaratabilir.

Kripto teknolojisinin gelişimine devam etmesi, ödeme sistemlerinin de gelişimini doğrudan etkileyecek. Özellikle Türkiye’deki bankaların bu konuda değişime ayak uydurmaları oldukça büyük değişimler yaşanmasına olanak sağlaması ön planda.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın Facebook, Telegram, Twitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.