Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,412.46
+1723.16
Ethereum
$3,064.60
+56.59
Litecoin
$81.15
+0.41
DigitalCash
$29.21
+1.33
Monero
$116.93
-1.48
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.20
+0.53
Dogecoin
$0.15
0

Adam Back: Kriz Ortamı Bitcoin’i 300.000 Dolara Taşıyabilir

0 352

Adam Back: Kriz Ortamı Bitcoin’i 300.000 Dolara Taşıyabilir

Blockstream’den Adam Back, sınırsız para basma hamlelerinin bireysel yatırımcıları Bitcoin’e yönlendireceğini ve BTC fiyatını da beş yıl içinde 300.000 dolara kadar çıkaracağını öne sürdü.Bloomberg ile yaptığı röportajda, bir kez daha Bitcoin (BTC) geliştiricisi Satoshi Nakamoto olduğunu reddeden Back, bu yüksek fiyat beklentisini ana hatlarıyla anlattı.

BTC’nin yükseliş trendi yakalamak için kurumsal yatırımcılardan gelecek paraya ihtiyaç duymayabileceğini söyledi:

“Mevcut piyasa ortamı, bireysel yatırımcıların finansal riskten korunmayı düşünmeye ittiğinden, kurumsal benimsenmeye ihtiyaç duyulmayabilir. Ve dünyada para basılmaya devam ettikçe değeri de artacaktır.”

O bir “HODLer”

Fiyatın yükseleceğini düşündüğü için sahip olduğu Bitcoin’leri saklamayı tercih eden Back, BTC lehine işleten bir takım eğilimlere dikkat çekti. Bunlar arasında, evden çalışan daha fazla insanın olmasını, yatırımdan iyi bir getiri elde etmeyi zorlaştıran aşırı değerli tahvilleri ve gayrimenkul yatırımlarını gösterdi.

“İnsanların paranın değerini bir kez daha düşünmelerine ve parayı korumanın yollarını aramalarına neden oluyor. Verim elde etmek için zor bir ortam.”

Şu anda madencilerin ürettiğinden daha fazla Bitcoin satın alan kurumsal yatırım fonu Grayscale Investments’e övgüde bulunurken, geçen hafta Goldman Sachs’tan yaptığı çağrıda, birçok büyük oyuncunun paradigma değişimini anlamadığını gösterdiğini söyledi.

“Değeri net bir şekilde anlaşılmamış, böylesine büyük ve gelişmiş bir piyasa oyuncunuz [Bitcoin] var. Bana göre bu durum, piyasada fiyat takdiri göreceğini ve çok daha fazla benimseneceğini gösteriyor.”

Satoshi Nakamoto olmadığını yineleyen Back, “Hayır, değilim” dedikten sonra Satoshi’nin kimliğinin açığa çıkmaması gerektiğini de ekledi. Ona göre Bitcoin dijital altına benziyor ve “altının kurucu olmasını istemezsiniz” diyor.

Enflasyon, Bitcoin için 300.000 doları ulaşılabilir kılıyor

Ocak ayında Back, Bitcoin geliştiricilerinden Hal Finney’in Bitcoin’in bir gün 10 milyon dolar değerinde olabileceği yönündeki spekülasyona cevap verdi. Back, yüksek enflasyon nedeniyle 1 ABD dolarının on yıl sonra 10 sent değerinde olabileceğinin mümkün olduğunu söyledi. Bu da şu anlama geliyor: “10 milyon dolar / BTC, bugünün parasında 1 milyon dolar / BTC’dir.”

Açıklamasını şöyle sürdürdü:

“10.000 doları aşmak için çabaladığımız bu dönemde Bitcoin için 100.000 dolar gerçekçi durmuyor olabilir. Ancak 1.000 doların aşılması için çabalanırken de 10.000 dolar çılgınca geliyordu.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.