Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,909.51
-760.4
Ethereum
$3,055.66
-56.95
Litecoin
$82.81
+1.62
DigitalCash
$29.94
+0.2
Monero
$118.06
-1.61
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.32
+0.1
Dogecoin
$0.15
0

ABD Başkan Adayından ‘AmeriCoin’ Projesi

0 478

ABD Başkan Adayından ‘AmeriCoin’ Projesi .

ABD’nin liberal başkan adayı Adam Kokesh, AmeriCoin adlı kripto para birimini geliştirmek üzere ünlü simalarla blockchain ekibi kurdu. 2020 ABD başkanlık yarışının ilk liberal adayı Adam Kokesh, blockchain politikaları konusunda danışman olarak Alastair Caithness’i atadı. Caithness, görevi kapsamında AmeriCoin olarak adlandırılan ülke çapında kullanılacak kripto para biriminin geliştirilmesi için çalışacak. Caithness, projenin bir adım sonrasında Federal hükümetin tüm varlıklarına sabitlenmiş bir kripto para biriminin geliştirilmesine odaklanacak. Associated Press’in 11 Mart’ta bildirdiğine göre, bu varlıklar arasında ABD hükümetine ait toprak, enerji, altın, kereste ve maden rezervleri de var.

Amerikan Rüyasına ulaşmak için…

Kokesh, AmeriCoin ile yeni bir merkezi olmayan para sistemi oluşturmayı hedefliyor. AmeriCoin aracılığıyla, vatandaşlar maaşlarını alabilecekler, vergilerini ödeyebilecekler. Adayın görüşüne göre, kurumsal eşitsizlikler vatandaşların Amerikan toplumunda ve Amerikan Rüyası’na olan inançlarını zedeliyor. Aday, bu eşitsizliği çözmek istiyor. Caithness daha önce, petrol sektöründe blockchain’in ve nesnelerin internetinin geliştirilmesine odaklanan ZiyenCoin adlı bir petrol ve gaz tabanlı security token projesiyle adını duyurmuştu. Caithness, AmeriCoin’in ülkenin ekonomik manzarasını değiştireceğine ve tüm vatandaşların finansal özgürlüğünü sağlayacağına inanıyor. Şu açıklamada bulundu:

“AmeriCoin, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüm insanlara özgürlüğü geri getirme potansiyeline sahip ve bu önemli projeyi geliştirmede bana katılmak için bir blockchain uzman ekibi kuruyoruz. İktidarı Amerikan halkına iade etmek için, Federal hükümetin varlıklarının sahipliğini demokratikleştirmekten daha iyi bir yol yoktur.”

Kripto parayı destekleyen politikacılar

Liberal düşünce kuruluşu Competitive Enterprise Institute (Rekabetçi Girişim Enstitüsü) üyesi olan John Berlau, Birleşik Devletler Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto paraların düzenlenmesine yaklaşımını eleştirdi. Berlau, blockchain teknolojisinin ve kripto para birimlerinin potansiyeline “külfetli düzenlemeler” getirerek engellediklerini iddia etti. Hükümetin bu teknolojiler üzerindeki baskısının, girişimcilerin yeni yaklaşımlar sunmalarını engellediğini savundu. Şubat ayında, başka bir kripto para destekçisi ve cumhurbaşkanı adayı olan Andrew Yang başkanlık kampanyasını askıya aldı. Yang, evrensel gelir fikrini destekliyor ve blockchain teknolojisi ile kripto para birimlerine yönelik ileri görüşlü yaklaşımıyla tanınıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.