Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$71,296.31
+2443.15
Ethereum
$3,577.56
+64.69
Litecoin
$94.86
+0.05
DigitalCash
$38.38
+1.12
Monero
$135.60
-2.73
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.65
+0.66
Dogecoin
$0.22
+0.03

6 Milyon Bitcoin Çoklu İmza Destekli Cüzdanda Saklanıyor

0 332

6 Milyon Bitcoin Çoklu İmza Destekli Cüzdanda Saklanıyor

Neredeyse altı milyon Bitcoin (BTC) çoklu imzalı cüzdanlarda saklanıyor. Bu tutar, toplam arzın yaklaşık üçte birine tekabül ediyor.Çoklu imza destekli cüzdanların kurumlar tarafından tercih edildiği hesaba katıldığında, 6 milyondan fazla BTC’nin kurumsal yatırımcını nelinde olduğu düşünülebilir.

Dolandırıcılıklardan koruyor

Bitcoin genellikle açık (public) ve özel (private) anahtarların bir kombinasyonu ile korunur. Bitcoin ağında işlem yapmak için kullanıcının her işlemi özel anahtarıyla imzalaması gerekir. Bu durum, çoğu kullanım durumunda iyi çalışır, ancak bunun ideal olmadığı durumlar da var.Örneğin, bir kripto borsasının kurucusunun firmanın tüm varlıklarını özel anahtarlarıyla koruduğunu varsayalım. Kurucu aniden ölürse, saldırıya uğrarsa veya paraları alıp kaçmaya karar verirse ne olur? Bu durumlarda kullanıcılar fonlarını kaybederdi.

Bu sorunları hafifletmek için, 2012 yılında çoklu imza cüzdanlarının kullanılmasını sağlayan yumuşak bir çatal hayata geçti. Bitcoin artık birden fazla imza ile güvence altına alınabiliyor. Cüzdanların artık birden fazla kullanıcı tarafından kontrol edilebilmesi mümkün oluyor. Herhangi bir kullanıcı paraları kendi başına harcayamıyor.

Number & Percentage of Bitcoins Stored in Multi-Signature Wallets

Çoklu imzalı cüzdanlarda saklanan Bitcoin sayısı ve yüzdesi. Kaynak: txstats.

Mt. Gox teşvik sağladı

Borsa kurucusu tüm mevduatları beş imza ile güvence altına alabilir ve bir işlem için en az üç imza gerektirebilir. Bu beş imza çeşitli şirket yöneticilerine ait olabilir. Hatta bir veya daha fazla imzayı güvenilir bir üçüncü partiye devretmek mümkün.Bu özelliğin kitlesel olarak benimsenmesinin 2015’te başladığını gözlemliyoruz. Bunun basit bir açıklaması var: Mt. Gox. Malum saldırıdan sonra topluluk, merkezi olmayan bir sistemin tek noktaya dayanmaması gerektiğini fark etti.Çoğu bireysel yatırımcı hala bu özelliği kullanmadığından, çoklu imza cüzdanlarında depolanan Bitcoin sayısı, işletmeler tarafından sahip olunan BTC’leri hesaplamak açısından iyi bir gösterge olabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.