Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$61,305.30
-2519.4
Ethereum
$2,981.42
-104
Litecoin
$80.15
+0.16
DigitalCash
$27.59
-0.64
Monero
$117.26
-4.38
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.42
-0.77
Dogecoin
$0.15
-0.01

140 Milyon dolarlık saadet zincirinin sorumlusu bulunamıyor

0 276

140 Milyon dolarlık saadet zincirinin sorumlusu bulunamıyor .

Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC), 140 milyon dolar tutarındaki kripto para saadet zincirinden sorumlu olduğu iddia edilen Benjamin Reynolds’ın yerini tespit etmekte güçlük çekiyor. Finansal haber kuruluşu FinanceFeeds’in 6 Ocak tarihinde yayımladığı habere göre CFTC, New York Güney Bölge Mahkemesi’ne resmi başvuruda bulundu. Düzenleyici kurum, hizmetin kendisi ve firması üzerinde gerçekleştirilmesi gereken süreyi altmış gün boyunca uzattığını  yayımladı.

Verilen adreste bulunamadı

Haziran ortasında CFTC, 147 milyon dolar tutarın Bitcoin (BTC) saadet zinciri olduğu iddia edilen şirkete karşı harekete geçti. CFTC, yatırımcıların en az 22.858 Bitcoin tutarında dolandırıldığını söyleyerek Reynolds’a karşı mahkemeye başvurdu. İşlem üzerinde hazırlanan mutabakat belgesinde düzenleyicinin, programı yöneten firma olan Control Finance’in kuruluş belgelerinde “hizmet adresi” olarak listelenen yerde Reynolds’ın bulunduğu bildirildi. Ancak adrese gidildiğinde böyle bir yerin aslında var olmadığı ortaya çıktı. CFTC ayrıca Reynolds’u kendisiyle ve şirketiyle ilişkili bilinen tek e-posta adresine göndermeye çalıştı, ancak iletinin teslim edilemediğini belirten bir hata mesajı aldı. Regülatör, etkilenen yatırımcılardan Güney Kore’deki Ulsan Bölge Savcılığının da olayı araştırdığını öğrendi, ancak benzer şekilde Reynolds ile onlar da iletişime geçemedi.

Dolandırıcılar uzun süredir yatırımcıları cezbetmek ve dolandırmak için kripto para birimleri üzerinden spekülatif oyunlar oynuyorlar. Martin Lewis’e benzeyen bir görsel kullanılarak hazırlanan Bitcoin dolandırıcılık reklamları, Lewis’in bu tür yasa dışı uygulamaları önleme çabalarına rağmen sosyal medyada görünmeye devam ediyor. Kripto para birimleri ile ilgili bir dolandırıcılık vakası da, 4 milyar dolarlık saadet zinciri olan OneCoin… Dolandırıcılık ilk olarak Mayıs 2015’te keşfedildi. Davalar halen devam ediyor ve OneCoin’in web sitesi ancak geçen yılın aralık başında kapatıldı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.