Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$65,344.01
-2583.7
Ethereum
$3,391.43
-206.32
Litecoin
$82.55
-2.65
DigitalCash
$33.25
-3.62
Monero
$136.32
-3.05
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$29.71
-1.77
Dogecoin
$0.13
-0.02

11 Yıllık Tweet, Hal Finney’in Satoshi Olmadığını İspatlıyor

0 291

11 Yıllık Tweet, Hal Finney’in Satoshi Olmadığını İspatlıyor

2010 yılında atılan bir tweet, Hal Finney’in Satoshi Nakamoto olmadığını kanıtlar nitelikte.Yakın zaman önce yapılan bir  röportajında, 2010 yılında Satoshi Nakamoto ile yakın çalışan Laszlo Hanyecz, Satoshi’nin Mac ekosistemine aşina olmadığını söylemişti:Macintosh’u yoktu. Mac ile nasıl çalışılacağını bilmiyordu.Sonuç olarak Satoshi, ondan Bitcoin istemcisinin MacOS sürümünü geliştirmesini istedi.

Hem Finney hem de karısının 2010 yılında Mac’i vardı

 

Ancak, Hal Finney’nin 2010 yılında attığı tweet, hem Finney hem de karısının Mac’e sahip olduğunu söylüyor:

Hal Finney tarafından 8 Haziran 2010’da atılan tweet. Kaynak: Twitter.

Bu durum, Hal Finney’in, Satoshi Nakamoto olduğu teorisini kısmen çürütüyor. Yine de, bu tutarsızlığı açıklamanın yolları yok değil.Bitcoin (BTC) oluşumunun arkasında birkaç kişi varsa, Hanyecz’in bu kişilerden sadece birkaçıyla iletişim kurmuş olması muhtemel. Belki de bu aşamada iletişime geçilen kişinin Mac’i yoktu. Olası başka bir açıklama, Satoshi’nin sınırlı pazar payı nedeniyle Mac ekosistemi için coin gelişmenin öncelik olmadığına inanması. Bu nedenle, daha acil görevlere odaklanabilmesi için bu görevi Hanyecz’e devretmiş olabilir.Hanyecz’in Satoshi’yi kontrol manyağı ve paranoyak biri olarak tanımladığını düşündüğümüzde bu teoriler yetersiz kalıyor. Ekip, görevi üstlenebilecek deneyimli bir geliştirici olan Hal Finney’i içeriyorsa, Mac istemcisinin gelişimini bir yabancıya devretmesi mümkün olmayabilir.

Orijinal Bitcoin tweet’i

Hal Finney’in Bitcoin madenciliği hakkındaki ünlü tweet’i de bu bağlamda bir anlam ifade etmiyor.

Hal Finney’nin 10 Ocak 2009 tarihli tweet’i. Bitcoin hakkında atılan ilk tweet olarak biliniyor. Kaynak: Twitter.

Satoshi’nin yazıları, kişisel bilgilerini paylaşmaktan çekinen biri olduğunu gösteriyor. Pei bu kişi veya ekip üyesi Bitcoin’i çalıştırmakla ilgili bu kadar bariz bir açıklama yapar mı? Buna ek olarak Finney’in bu tweet’leri silmek için yıllar vardı, ama asla yapmadı.Bu durum Satoshi gizemini çözmeye yardımcı olmasa da, topluluğun en popüler adaylarından birinin üstünü çizmesine yeterli olabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.