Asya-Pasifik bölgesinde denetimli faaliyetler

Zipmex’in baş hukuk sorumlusu Bank Yimwilai, borsanın bölgedeki farklı yasal sistemlere yaklaşımını açıkladı:

“Her ülkenin kuralları ve düzenlemeleri farklı olsa, temelde belli başlı prensipler yer alıyor: İyi şirket yönetimi, güçlü saklama çözümleri ve kapsamlı KYC/AML politikaları.”

Yimwilai, küçük farklılıklara rağmen bölgedeki sistemlerin büyük ölçüde benzer olduğunu söyledi ve bu farklılıkların genel uyumluluk standartlarını artırmaya yardımcı bile olabileceğini ekledi:

“Birçok farklı bölgede faaliyet göstermek, her bölgedeki en iyi uygulamayı benimsememize olanak sağladı. Örneğin, Avustralyalı kurum AUSTRAC’i memnun eden AML politikalarını uyguluyoruz. Buna ek olarak, Tayland SEC dijital varlıklar için kurumsal seviye saklama çözümü talep ediyor, biz de bu çözümü faaliyet gösterdiğimiz tüm piyasalarda uyguluyoruz.”

Endonezya

Şubat 2020’den itibaren Endonezya’da faaliyet gösteren tüm kripto borsaların Bappebti’ye kaydolması zorunlu tutuldu. Bappebti’ye kaydolmak isteyen kripto borsalar, güvenli risk kontrol yönetimine ve elverişli güvenlik ve işlem sistemlerine sahip olduklarını kanıtlamak zorundalar.  Zipmex, geçtiğimiz yıl Endonezyalı bankalararası ağ ALTO ile bankacılık ve ödeme altyapısını iyileştirmek için iş birliği yaparak platformun temellerini atmıştı. Lim, şimdiye kadar 35 milyon dolar değerinde Bitcoin (BTC) işlemi yürüten Zipmex’in ülkede kripto yoluyla finansal katılımı artırmak için yerel para birimi olan rupiye odaklanacağını açıkladı.a